top icon
Επικαιρότητα

H Toyota θα κατασκευάζει εξαρτήματα των παλαιοτέρων γενιών της Supra

Η ιαπωνική εταιρεία, σε συνεργασία με την Toyota Gazoo Racing, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει χάρη στο πρόγραμμα GR Heritage Parts ανταλλακτικά για παλαιότερα μοντέλα της οικογένειας Supra, αρχής γενομένης με τις Α70 και Α80.

Μπορεί την τελευταία περίοδο το ιαπωνικό εργοστάσιο να έχει εστιάσει την προσοχή του στη σύγχρονη γενιά της Toyota Supra, εντούτοις οι άνθρωποί του δεν φαίνονται διατεθειμένοι να… ξεχάσουν τους ιδιοκτήτες των παλαιότερων σειρών του εμβληματικού τους κουπέ. Έτσι, όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, χάρη στο πρόγραμμα GR Heritage Parts, η Toyota, σε συνεργασία με την Gazoo Racing, σκοπεύουν να κατασκευάσουν ουκ ολίγα εξαρτήματα και ανταλλακτικά για τα θρυλικά σπορ μοντέλα του παρελθόντος έτσι ώστε οι περήφανοι ιδιοκτήτες τους να καταφέρουν να τα διατηρήσουν εν ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολα, αλλά και χωρίς «εξαρτήσεις» από την αγορά των after market προϊόντων.

Toyota Supra A70

Η πλήρης λίστα των ανταλλακτικών που θα διατίθενται προς πώληση μέσω του προγράμματος GR Heritage Parts αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Έως τότε, η Toyota επιβεβαιώνει τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων ανταλλακτικών μέσα στο 2020, όπως χειρολαβών και λογοτύπων για την Supra A70 (1986-1993), καθώς και άλλων «αξεσουάρ», όπως φωτιστικών σωμάτων, για την Supra A80 (1993-2002). Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν είτε μέσω του επίσημου δικτύου επισκευαστών της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, είτε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο επίσημο site της Gazoo Racing.

Toyota Supra A80

Αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota δεν είναι ο πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής ο οποίος δηλώνει διατεθειμένος να κατασκευάσει εξαρτήματα για παλαιότερα μοντέλα του. Πρόσφατα, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του MX-5 πρώτης γενιάς στην Ιαπωνία τη δυνατότητα να παραγγείλουν συγκεκριμένα εξαρτήματα για το αγαπημένο τους roadster. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχει ανακοινώσει τόσο η Honda για το εμβληματικό NSX, όσο και η Nissan για τα R32, R33 και R34 Skyline GT-R.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ