top icon
Επικαιρότητα

H Toyota ξεκινά σταδιακά την παραγωγή στην Ευρώπη

Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή στις μονάδες της σε Γαλλία και Πολωνία, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του ευρωπαϊκού σκέλους της ιαπωνικής εταιρείας, η Toyota Motor Europe σταδιακά θα επανεκκινήσει την παραγωγή οχημάτων μέσω της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), η οποία έχει την έδρα της στη Valenciennes της Γαλλίας, καθώς και την κατασκευή επιμέρους μηχανικών μερών, μέσω της  Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP), η οποία διατηρεί εγκαταστάσεις στο Jelcz-Laskowice και Walbrzych της Πολωνίας.

Η TMMF φιλοξενεί, ως γνωστόν, την παραγωγή του Toyota Yaris, ενώ η TMMP παράγει τις σχετικές μονάδες κινητήρων και κιβωτίου ταχυτήτων. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, η TMMF, η οποία ανέστειλε τις λειτουργίες της στις 17 Μαρτίου, θα βάλει μπρος τις μηχανές στις 22 Απριλίου, ενώ η TMMP είναι έτοιμη να πράξει το ίδιο ανάλογα με τη ζήτηση της «αδελφής» μονάδας στη Γαλλία.

Όπως κατέστη γνωστό, η TMMF θα ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων σταδιακά και με σημαντικά χαμηλότερους όγκους σε σύγκριση με τους κανονικούς, με μία μόνο βάρδια λειτουργίας, έναντι των τριών του παρελθόντος, για τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση επανεκκίνησης μέρους των δραστηριοτήτων σε ορισμένες από τις ευρωπαϊκές κατασκευαστικές μονάδες της ΤΜΕ πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών κυβερνήσεων αλλά και εκείνες των υγειονομικών αρχών.

Στην ανακοίνωσή της η TME δηλώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζομένους. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται η διανομή μασκών και αντισηπτικών υγρών σε όλους, ενώ επιπλέον μέτρα έχουν ληφθεί στους χώρους εργασίας προκειμένου να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ