top icon
Επικαιρότητα

H Volkswagen μετονομάζεται σε… Voltswagen στις ΗΠΑ

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen στις ΗΠΑ θα φέρουν εφεξής την ονομασία Voltswagen, με το αμερικανικό παρακλάδι της γερμανικής εταιρείας να μετονομάζεται συγχρόνως σε «Voltswagen of America».

Στην αρχή έμοιαζε με πρωταπριλιάτικο αστείο, ωστόσο πολύ σύντομα η γερμανική εταιρεία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήρθε να επιβεβαιώσει την είδηση με τον πλέον επίσημο τρόπο.

«Μπορεί να αλλάζουμε το “k” με ένα «t», αυτό όμως που δεν αλλάζουμε είναι η δέσμευση της μάρκας να κατασκευάζει οχήματα με την καλύτερη ποιότητα στην κατηγορία που απευθύνονται σε οδηγούς και ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO της Voltswagen of America,  Scott Keogh.

«Η ιδέα του “αυτοκινήτου του λαού” είναι βασικό συστατικό της ύπαρξής μας. Έχουμε πει από την αρχή της αλλαγής μας σ’ ένα ηλεκτρικό μέλλον, ότι θα κατασκευάσουμε EV για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο για εκατομμυριούχους».

Στη σχετική επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το όνομα “Voltswagen” είναι μια δημόσια δήλωση για τις μελλοντικές επενδύσεις της εταιρείας στην ηλεκτρονική κινητικότητα. Το νέο όνομα και η νέα επωνυμία συμβολίζουν την “φορτισμένη ορμή” προς τα εμπρός που έχει ξεκινήσει η Voltswagen, επιδιώκοντας να προσφέρει μετακινήσεις σε όλους τους ανθρώπους από το ένα σημείο στο άλλο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα οχήματα της μάρκας με θερμικούς κινητήρες θα εξακολουθούν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την ονομασία «Volkswagen».

Η μετονομασία της «Volkswagen of America» σε «Voltswagen of America» θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάιο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ