Η Volvo ανακαλεί πάνω από μισό εκατομμύριο οχήματά της σε όλο τον κόσμο εξαιτίας ενός ελαττωματικού εξαρτήματος στον κινητήρα το οποίο, σε ακραίες περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Η Volvo δήλωσε ότι μέσω εσωτερικών ερευνών που έχει η ίδια πραγματοποιήσει έχουν εντοπίσει ότι «σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις το πλαστικό τμήμα της πολλαπλής εισαγωγής μπορεί να λιώσει και να παραμορφωθεί». Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, τα υπό ανάκληση οχήματα έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2014 και του 2019 και αφορούν εκδόσεις που εφοδιάζονται με 2λιτρο και τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 και XC90.

Ενώ η εταιρεία δεν έχει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς, οι ιδιοκτήτες των επίμαχων μοντέλων θα λάβουν σχετική επιστολή με την οποία θα τους ζητείται να επικοινωνήσουν με τον τοπικό ντίλερ προκειμένου να επιδιορθωθεί το πιθανό πρόβλημα με το πλαστικό τμήμα της πολλαπλής ν.

«Στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χώρο του κινητήρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Volvo.

Όταν του ζητήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της ως άνω ανάκλησης, ο Stefan Elfstrom, εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας είπε ότι η τελευταία δεν θα προβεί σε σχετικές λεπτομέρειες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Volvo επιθυμεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα στα επίμαχα μοντέλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με τους ιδιοκτήτες τους να απαλλάσσονται πλήρως από το κόστος των επισκευών._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
50% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
50% (1 ψήφος)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 2
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά