top icon
Επικαιρότητα

H Volvo τριπλασιάζει την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη μονάδα της στο Βέλγιο

Η αυξημένη ζήτηση των μοντέλων της οικογένειας Recharge οδηγεί την Volvo στην αύξηση της παραγωγής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της στο Βέλγιο.

Η αύξηση της παραγωγής των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo έρχεται, διόλου τυχαία, την ώρα που ο Σουηδός κατασκευαστής εμφανίζει σημαντική αύξηση στη ζήτηση για τα μοντέλα της οικογένειας Recharge. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ως ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας, υπερδιπλασιάστηκε το 2020 σε σύγκριση με το 2019.

Εν προκειμένω, μέχρι το 2022 η παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της εταιρείας που έχει την έδρα του στη Γάνδη του Βελγίου θα έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα και θα ανέρχεται περίπου στο 60% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας του.

Το τελευταίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ένα βήμα πριν την ένταξη στις γραμμές παραγωγής της ενός δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA.

Volvo

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου κατασκευάζεται ήδη το XC40 Recharge, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του XC40.

«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό. Καθώς συνεχίζουμε να εξηλεκτρίζουμε την γκάμα μας και να ενισχύουμε την παραγωγική μας ικανότητα, το εργοστάσιο στη Γάνδη διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας», δήλωσε ο Javier Varela, επικεφαλής των παγκόσμιων βιομηχανικών δραστηριοτήτων και ποιότητας της Volvo.

Η Volvo έχει δεσμευτεί να γίνει μια premium μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέχρι το 2025 στοχεύει σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που θα καταλαμβάνουν το 50% των συνολικών – τα υπόλοιπα θα είναι plug-in υβριδικά, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τον περασμένο μόλις μήνα, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα συναρμολογεί ηλεκτρικούς κινητήρες στο εργοστάσιό της στο Skövde της Σουηδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ