top icon
Επικαιρότητα

H VW ανακαλεί 679.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Η ανάκληση αφορά σε μοντέλα της γερμανικής εταιρείας εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που ταξινομήθηκαν στις ΗΠΑ από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Το VW Group γνωστοποίησε σήμερα ότι θα ανακαλέσει 679.000 οχήματα της VW στις ΗΠΑ που έχουν πουληθεί στη χώρα από το 2011 και μετά. Όπως ανακοινώθηκε, τα επίμαχα αυτά αντίτυπα υπάρχει η πιθανότητα να «κυλίσουν», όντας σταθμευμένα και με τον κινητήρα σβηστό, εξαιτίας ενός ηλεκτρικού προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι οι οδηγοί των ως άνω οχημάτων μπορούν να αφαιρέσουν χωρίς πρόβλημα το κλειδί εκκίνησης του κινητήρα μετά το σβήσιμό του όταν ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου δεν είναι τοποθετημένος στην προβλεπόμενη για τις περιστάσεις θέση P (Parking). Αναλύοντας το εν λόγω πρόβλημα, η VW ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ζήτημα εντοπίζεται στην «πιθανή συσσώρευση πυριτικού άλατος στις επαφές των μικροδιακοπτών του μοχλού αλλαγής των σχέσεων».

Στην ανακοίνωσή του το γερμανικό εργοστάσια αναφέρει πως το επίσημο δίκτυο επισκευαστών της μάρκας θα εγκαταστήσει έναν πρόσθετο διακόπτη, καθώς κι ένα ειδικά σχεδιασμένο «κύκλωμα», απενεργοποιώντας παράλληλα τον επίμαχο μικροδιακόπτη.

Η ανάκληση των 679.000 οχημάτων αφορά στα μοντέλα Jetta, Beetle, Beetle Convertible, Golf, Golf Sportwagen και Golf GTI, αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

Όπως διευκρινίστηκε, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις τραυματισμών που να οφείλονται στην παραπάνω αστοχία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ