Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της VW, Klaus Bischoff.

Η VW «μελετά» τα προϊόντα της αμερικάνικης Apple αναζητώντας… έμπνευση σχετικά με το πώς να σχεδιάσει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, δήλωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της γερμανικής εταιρείας, Klaus Bischoff. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως για την VW, τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, η επένδυση στα Zero Emissions Vehicles, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μιας λιτής, πλην όμως, εκλεπτυσμένης κατευθυντήριας αρχής στο σχεδιασμό τους, αντίστοιχης με εκείνης που απαντάται στα προϊόντα της Apple, θα σηματοδοτούσε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα, μακριά από τα όχι και τόσο ευχάριστα για την ίδια… απόνερα του διαβόητου σκανδάλου που ταλανίζει τα τελευταία δυόμιση σχεδόν χρόνια ολόκληρο τον όμιλο.

«Αυτή τη στιγμή επαναπροσδιορίζουμε τις αξίες της VW με το βλέμμα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Αυτό που διακυβεύεται είναι σημαντικό και πλέον πρέπει να αποτυπώνεται καθαρά στα νέα μας προϊόντα με μια νέα αρχιτεκτονική», δήλωσε με νόημα ο Klaus Bischoff.

Και προσέθεσε:

«Στο παρελθόν τα πάντα ήταν πολύ συγκεντρωτικά, και τέθηκαν πολύ στενά όρια στο δρόμο της επιτυχίας μας. Σήμερα είναι η πιο συναρπαστική περίοδος της καριέρας μου, επειδή μου επιτρέπεται να κάνω πράγματα που δεν υπήρχαν τότε με αυτό τον τρόπο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της VW –και όχι ολόκληρου του ομίλου- θα επενδυθούν μέσα στα προσεχή χρόνια περί τα 6 δις ευρώ στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB, πάνω στην οποία θα «δομηθούν» πάνω από 20 οχήματα μηδενικών εκπομπών. Όπως είναι τα I.D. hatchback, I.D. Crozz και I.D. Buzz._X.A.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά