top icon
Επικαιρότητα

H VW είναι η εταιρεία με τα μεγαλύτερα χρέη παγκοσμίως

Σύμφωνα με την έρευνα Corporate Debt Index που διεξήγαγε η Janus Henderson Investors, η VW είναι η εταιρεία με τα μεγαλύτερα χρέη παγκοσμίως.

Η έρευνα μελέτησε 900 εταιρείες παγκοσμίως με την VW να καταλαμβάνει την αρνητική πρώτη θέση της σχετικής λίστας εμφανίζοντας χρέη ύψους 192 δις δολάρια. Το ποσό αυτό οφείλεται όχι μόνο στον υψηλό τραπεζικό δανεισμό της γερμανικής εταιρείας αλλά και στις δραστηριότητες του τμήματος χρηματοδοτήσεων του ομίλου.

Στο σχετικό Top 10 εταιρειών παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα χρέη συναντάμε τέσσερις ακόμα μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίας. Και συγκεκριμένα, τις Daimler, Toyota, Ford και BMW, οι οποίες εμφανίζονται στην έρευνα της Janus Henderson Investors να χρωστούν αντίστοιχα από 151, 138, 122 και 114 δις δολάρια.

Συνολικά, το 2019 ο δανεισμός όλων των μεγάλων εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκε κατά 8,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 8,3 τρις δολάρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έρευνας, για το 2020 τα χρέη των εταιρειών αναμένεται να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 1 δις δολάρια.

Σε σχέση με τα επίπεδα του 2014, οι ως άνω εταιρείες εμφανίζονται να χρωστούν το 2019 ποσά αυξημένα κατά 37%. Εντούτοις, την περασμένη χρονιά τα κέρδη προ φόρων των συγκεκριμένου γκρουπ εταιρειών αυξήθηκε κατά 9,1% φτάνοντας τα 2,3 τρις δολάρια.

Στον αντίποδα όλων των παραπάνω, το 2019 θετικές ταμειακές ροές εμφάνισαν πολλές εταιρείες, με πρώτες τις Alphabet (104 δις $), Samsung (78 δις %), Microsoft (47 δις $), Facebook (44 δις %) και Song (14 δις $).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ