top icon
Επικαιρότητα

H VW επανεκκινεί από σήμερα την παραγωγή αυτοκινήτων στο Wolfsburg

Μετά την επανέναρξη της παραγωγής οχημάτων στο Zwickau, η VW βάζει από σήμερα μπροστά τις μηχανές της στο Wolfsburg.

Καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν σταδιακά στις εργασίες τους δίνοντας ξανά ζωή στις κατά τόπους γραμμές παραγωγής, η ευρωπαϊκή και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανία αρχίζει με αργά, αλλά σταθερά πλέον, βήματα να ζεσταίνει τις μηχανές της μετά την αναγκαστική αναστολή των κατασκευαστικών της λειτουργιών, ελέω κορονοϊού. Για την περίσταση, η VW ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί την κατασκευή οχημάτων στο Wolfsburg, στη μεγαλύτερη μονάδα της στη Γερμανία, με στόχο την παραγωγή 1.400 αυτοκινήτων έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της VW, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα η παραγωγή στο Wolfsburg θα αυξηθεί στις 6.000 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 40% της κατασκευαστικής δυναμικής του εργοστασίου. Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 70% των επίσημων αντιπροσώπων της εταιρείας στη χώρα θα είναι σε θέση να παραδώσει ξανά αυτοκίνητα στους πελάτες της.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της, η VW έχει θέσει σε ισχύ ένα πλάνο 100 σημείων, όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το οποίο θα διατηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις των 1,5 μ., με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στη γραμμή παραγωγής να είναι εξοπλισμένο με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια κοκ), ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιείται καθαρισμός των εργαλείων.

Το πλάνο 100 σημείων έχει γνωστοποιηθεί και θα τηρείται στο σύνολο των 40.000 διαφορετικών προμηθευτών της VW ανά τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κανονικές συνθήκες προ… κορονοϊού, 2.600 προμηθευτλες από 71 χώρες παραδίδουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Wolfsburg πάνω από 21.000 διαφορετικά μέρη ανά ημέρα με την αρωγή 2.000 φορτηγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ