top icon
Περιβάλλον

H VW «έπιασε» τον στόχο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη για το 2020

Oι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τον κλάδο των επιβατικών οχημάτων της μητρικής εταιρείας του VW Group έφτασε για το 2020 τα 92 gr/χλμ.

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία, η VW κατάφερε το 2020 να εκπληρώσει τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 καταγράφοντας για το στόλο των επιβατικών της οχημάτων στη γηραιά ήπεριο μέσες εκπομπές CO2 που έφτασαν τα 92 gr/χλμ. – για την VW, ο στόχος που είχε οριστεί από την ΕΕ ήταν τα 97 gr/χλμ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Γερμανών, τα οχήματα της εταιρείας παρήγαγαν 6 εκατ. γραμμάρια λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση τις προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας – και συνολικά λιγότερες κατά 22% ποσότητες CO2 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Από το 2020 έως και το 2024, η VW θα επενδύσει περισσότερα από 11 δις ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα, ευελπιστώντας να φέρει στην αγορά έως το 2025 τουλάχιστον 20 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

«Θέλουμε να εξελίξουμε την VW ως την πιο ελκυστική μάρκα για βιώσιμη κινητικότητα», δηλώνουν οι ιθύνοντες του γερμανικού εργοστασίου.

Κατά τη διάρκεια του 2021 η VW σκοπεύει να παρουσιάσει τα ηλεκτρικά ID.4, ID.4 GTX και ID.5.

Παρά την αξιοποίηση των «πιστώσεων ρύπων» σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές, το VW Group «έχασε» τον στόχο κατά 0,5 gr/χλμ., φτάνοντας σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία ως όμιλος τα 99,3 COgr/χλμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ