Επικαιρότητα Κόσμος

H VW επικύρωσε τη συνεργασία της με την Ford

Το ΔΣ της γερμανικής εταιρείας ενέκρινε τον βασικό κορμό της συμφωνίας με την Ford που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παραχώρηση στη δεύτερη των δικαιωμάτων χρήσης της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB.

Σχεδόν πριν έναν χρόνο οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν με πάσα επισημότητα την πρόθεση του να συνεργαστούν στενά στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτροκίνησης και των επαγγελματικών οχημάτων, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε εξαγορά, συγχώνευση ή σε ανταλλαγή μεριδίων ανάμεσα στις δύο μάρκες. Σήμερα, η συμφωνία προχωρά ένα βήμα παρακάτω με το ΔΣ της VW να επικυρώνει τους βασικούς, όσο και αρχικούς, τομείς της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, η VW θα παραχωρήσει στη Ford το ηλεκτρικό δάπεδο MEB, το οποίο είδαμε να υιοθετείται στο επερχόμενο σε λίγες εβδομάδες ID.3, από το οποίο θα προκύψει ένα νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μπλε οβάλ εταιρείας που θα διατεθεί στην Ευρώπη.

Σε επιλεγμένες αγορές (άγνωστο σε ποιες), η VW θα «δανειστεί» από τη Ford ένα μεσαίου μεγέθους pick-up μοντέλο που θα κοσμείται φυσικά από τα λογότυπα της μητρικής εταιρείας του Ομίλου VW.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν από τη μεριά των Γερμανών δύο ακόμα κοινά projects: το πρώτο αφορά στην εξέλιξη από την VW ενός μικρού μοντέλου τύπου βαν και το δεύτερο την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου μοντέλου στην κατηγορία του 1 τόνου από την Ford.

Όπως αναφέρει η VW στη σημερινή ανακοίνωσή της «ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλα projects, καθώς και η επένδυση στην Argo AI, την εταιρεία της Ford που εξελίσσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Μέσω της συνεργασίας, οι δύο κατασκευαστές σχεδιάζουν να επωφεληθούν των μεταξύ τους συνεργειών μειώνοντας το κόστος εξέλιξης, ενώ επιπλέον εξοικονομήσεις θα προκύψουν και από τη συνεργασία στον τομέα της παραγωγής.»

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου