top icon
Επικαιρότητα

H VW λέει όχι στην πρόταση Marchionne για συγχώνευση με την FCA

Η VW αρνείται κάθε σενάριο που θέλει τους Γερμανούς να καταθέτουν πρόταση συγχώνευσης του πολυσύνθετου ομίλου τους με την Fiat Chrysler Automobiles.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε –από ποιον άλλο;- από τον ίδιο τον Sergio Marchionne, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Γενεύη σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου: «Το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή της η VW καταθέτοντας μας μια πρόταση που μπορεί να συζητήσουμε. Άλλωστε, η PSA-Opel είναι ένας ισχυρός αντίπαλος μέσα στα πόδια της VW».

Μολαταύτα, παρά τους ευσεβείς(;) πόθους του Ιταλού μάνατζερ, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να «ενώσει» τις δυνάμεις και ασφαλώς τα κεφάλαια της Fiat Chrysler Automobiles με εκείνα ενός μεγάλου αυτοκινητικού ομίλου, φαίνεται να μην βρίσκουν γόνιμο έδαφος. Τόσο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όσο και στη γηραιά ήπειρο.

Διαβάστε επίσης: Η Opel στα χέρια το γκρουπ PSA

Μιλώντας σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o CEO του VW Group, Matthias Mueller, ήταν πέρα για πέρα σαφής:

«Δεν είμαστε έτοιμοι για κανενός είδους συζητήσεις με τον οιονδήποτε. Έχω να δω τον Marchionne για μήνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλα προβλήματα».

Ο Marchionne, έχοντας αποτύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον της VW, συνεχίζει το… χαβά του με τους αμερικανούς της GM, δηλώνοντας χθες τα εξής:

«Εγώ δεν κλείνω καμία πόρτα… Μπορεί να ξαναχτυπήσω χωρίς ντροπή ξανά την πόρτα της GM ή οποιαδήποτε άλλη πόρτα εφόσον πιστεύω πως αυτό είναι καλό για την εταιρεία»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ