Επικαιρότητα Κόσμος

H VW Motorsport θέλει να καταρρίψει το φράγμα του 5:30.00 στο Nurburgring με το I.D. R

Η VW, μέσω του αγωνιστικού της βραχίονα, θέλει να δοκιμάσει την τύχη της και στο Nurburgring με άρμα της νέας αυτής προσπάθειας το ηλεκτρικό I.D. R.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ειδικό Τύπο, η VW Motorsport σχεδιάζει να επισκεφθεί τον προσεχή κιόλας Μάιο τη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή του Nurburgring προκειμένου να επιχειρήσει με το ηλεκτροκίνητο I.D. R την κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ μετά από εκείνο που κατάφερε να «σπάσει» ο Romain Dumas στις αρχές του χρόνου στο φετινό Pikes Peak Hillclimb. Θυμίζουμε πως ο απόλυτος γύρος στην κατηγορία των EV’s στη γερμανική πίστα των 20+ χλμ. ανήκει στο κινεζικής προέλευσης και κατασκευής Nio EP9, το οποίο έχει «γράψει» στο ‘Ring χρόνο 6:45.900. Εντούτοις, ο ταχύτερος-απόλυτος μέχρι στιγμής χρόνος στο εν λόγω τερέν είναι το 5:19.546 (μ.ω.τ.: 233,70 χλμ./ώρα), το οποίο κατάφερε να «γράψει» ο Timo Bernhard (δείτε εδώ το on-board βίντεο) πίσω από το πηδάλιο μίας τροποποιημένης έκδοσης της παροπλισμένης σε αγωνιστικό επίπεδο Porsche 919 Hybrid Evo.

Σύμφωνα με δηλώσεις μη κατονομαζόμενου από τους Βρετανούς συναδέλφους στελέχους της VW Motorsport, η γερμανική εταιρεία έχει «δει» στις προσομοιώσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει με το I.D. R χρόνους μικρότερους των 5μιση λεπτών για έναν πλήρη γύρο:

«Είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας, αλλά έχουμε ήδη δει τους χρόνους κάτω από 5:30 στον προσομοιωτή».

Αν μη τι άλλο, η επίτευξη ενός καλού χρόνου, ή ακόμα και ενός νέου ρεκόρ, στην Πράσινη Κόλαση στα τέλη της προσεχούς άνοιξης, αναμένεται να αποτελέσει για τους Γερμανούς της VW ένα πολύ καλό «όπλο» σε επίπεδο μάρκετινγκ, μιας και την περίοδο εκείνη η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα και για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα ευρείας παραγωγής της γκάμας της: το I.D. Hatchack._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου