top icon
Επικαιρότητα

H VW πάει για ρεκόρ στο Nurburgring με το ηλεκτρικό VW ID R

Ο Romain Dumas θα προσπαθήσει να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ με το ηλεκτροκίνητο VW ID R.

Η προσπάθεια της VW για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης τόσο στα αυτοκίνητα παραγωγής της γκάμας της, όσο και στους αγώνες, είναι πλέον κάτι παραπάνω από διακριτή. Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ στο Pikes Peak Hill Climb, το ID R και η VW στρέφουν το βλέμμα τους στο Nürburgring-Nordschleife, εκεί όπου το καλοκαίρι του 2019 θα επιχειρήσουν να γράψουν το όνομα τους στη θέση 1 της κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης: Η VW Motorsport θέλει να καταρρίψει το φράγμα του 5:30.00 στο Nurburgring

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή το ταχύτερο όχημα στην «Πράσινη Κόλαση» είναι η Porsche 919 Hybrid Evo, με το κινεζικής καταγωγής Nio EP9 να κρατά στο συγκεκριμένο τερέν τα σκήπτρα στην κατηγορία των EV’s.

«Μετά το ρεκόρ στο Peak Peak, ο ταχύτερος γύρος στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Nürburgring είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για το ID R Ένα ρεκόρ γύρου εκί είναι ένα εξαιρετικό βραβείο για οποιοδήποτε όχημα, είτε πρόκειται για αγωνιστικό είτε για αυτοκίνητο παραγωγής», δήλωσε ο Francois Xavier Demaison, τεχνικός διευθυντής της VW Motorsport.

Όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της τελευταίας, στο «σώμα» του ID R θα πραγματοποιηθούν αρκετές αλλαγές στον τομέα της αεροδυναμικής ούτως ώστε η αμιγώς ηλεκτροκίνητη πολεμική μηχανική της εταιρείας να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του Njurburfring στο συγκεκριμένο τομέα. Σε αντίθεση με το Pikes Peak Hill Climb, το οποίο πραγματοποιείται σε υψόμετρο που ξεκινά από τα 2,862 μ. και καταλήγει στο 4,302 μ., στην «Πράσινη Κόλαση» το ID R θα κινηθεί στα 20,8 χλμ. της διαδρομής των 75 στροφών σε υψόμετρο που θα κυμαίνεται από τα 320 έως και τα 617 μόλις μέτρα.

Στην επερχόμενη απόπειρα κατάρριψης του απόλυτου ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πίσω από το τιμόνι του ID R θα βρεθεί για μία ακόμα φορά ο Romain Dumas._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ