Επικαιρότητα Κόσμος

H VW παραδέχεται το ρατσιστικό περιεχόμενο διαφήμισής της, την αποσύρει και απολογείται

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η VW απέσυρε ένα βίντεο του νέου Golf με ρατσιστικό, όπως και η ίδια παραδέχεται, περιεχόμενο το οποίο ο Γερμανός κατασκευαστής ανήρτησε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η VW απέσυρε την Τετάρτη μια διαφήμιση του νέου Golf που η ίδια δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της στο Instagram προχωρώντας, ύστερα από τον έντονο σάλο που προκλήθηκε, στην απόσυρσή της. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά, με επίσημες τοποθετήσεις στελεχών της η εταιρεία παραδέχτηκε ότι το εν λόγω story ήταν ρατσιστικό και προσβλητικό και ότι η VW θα διερευνήσει η ίδια κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε η εν λόγω διαφήμιση.

Στο σύντομο σποτ των 10 περίπου δευτερολέπτων παρουσιάζεται ένα γιγαντιαίο χέρι μιας λευκής γυναίκας, αρχικά να σπρώχνει και εν συνεχεία να διώχνει με προκλητικό, αν μη τι άλλο, τρόπο έναν έγχρωμο περαστικό από το εμπρός μέρος ενός σταθμευμένου VW Golf. Η γερμανική μάλιστα τηλεόραση σημείωσε ότι η εν λόγω χειρονομία θα μπορούσε να εκληφθεί ότι συμβολίζει την «κυριαρχία της λευκής φυλής».

Στο τέλος του σποτ δε εμφανίζεται το γνωστό σλόγκαν «Der Neue Golf». Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν ότι τα πρώτα πέντε γράμματα που εμφανίζονται πριν παρουσιαστεί πλήρως το εν λόγω σλόγκαν σχηματίζουν τη λέξη «neger», δηλαδή «νέγρος».

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει δει τη φήμη της να αμαυρώνεται τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια εξαιτίας του διαβόητου dieselgate, δήλωσε ότι δεν ανέχεται καμία μορφή ρατσισμού.

Ο Juergen Stackmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW και υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και ο Elke Heitmueller, ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη μέσω αναρτήσεών τους σε Twitter και LinkedIn.

«Αναρτήσαμε μια ρατσιστική διαφήμιση μέσω βίντεο στο Instagram της VW. Καταλαβαίνουμε τη δημόσια οργή. Είμαστε και εμείς επίσης τρομαγμένοι. Αυτό το βίντεο αποτελεί προσβολή για όλα τα επιτεύγματα που αφορούν τα δικαιώματα των ανθρώπων. Αποτελεί προσβολή για κάθε αξιοπρεπές άτομο.»

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η VW αναφέρει τα εξής:

«Εμείς στη VW γνωρίζουμε την ιστορική προέλευση και το παρελθόν της εταιρείας μας κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Γι 'αυτό ακριβώς αντιτασσόμαστε σε όλες τις μορφές μίσους, συκοφαντιών, προπαγάνδας και διακρίσεων.»

Δείτε στη συνεχεια το επίμαχο βίντεο:

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου