Επικαιρότητα Κόσμος

H VW πληρώνει έως και 75.000 € για τις νέες ιδέες των εργαζομένων της

Η VW συνεχίζει να πριμοδοτεί με «ζεστό» χρήμα τους εργαζομένους της που καταθέτουν πρωτότυπες ιδέες που συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των προϊόντων, όσο και της ίδιας της αποτελεσματικότητας της εταιρείας.

Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες της VW, οι οποίοι συνεχίζουν να ανταμείβουν με υψηλότερα πλέον χρηματικά ποσά όσους εργαζομένους καταθέτουν νέες ιδέες που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και εν γένει την αποτελεσματικότητα της εταιρείας. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων, από την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους όποια ιδέα κριθεί χρήσιμη (και προφανώς επικερδής) για την εταιρεία, θα ανταμείβεται με ποσό που μπορεί να φτάσει έως και τα 75.000 € - από 51.000 € που ήταν μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα.   

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους υπαλλήλους μας έχουν πολύ καλές ιδέες που βοηθούν την VW να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο ανθεκτική απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. Ως ελκυστικός εργοδότης πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κάνουμε τη διαδικασία υποβολής νέων ιδεών λιγότερο περίπλοκη για τους υπαλλήλους μας. Η πολύ θετική ανταπόκριση από την έναρξη στις αρχές Φεβρουαρίου αποδεικνύει ότι το κατορθώσαμε», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και μέλος του τμήματος HR της VW, Gunnar Kilian.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων της εταιρείας, Bernd Osterloh, υπογράμμισε:

«Η διαχείριση των νέων ιδεών υπήρξε ένα σημαντικό εργαλείο στη VW εδώ και 70 χρόνια. Η αύξηση του μέγιστου κινήτρου είναι ένα καλό μήνυμα προς τους αφοσιωμένους συναδέλφους μας ότι οι ιδέες τους συνεχίζουν να μετράνε».

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, κάθε χρόνο περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων της VW στη Γερμανία υποβάλλουν νέες ιδέες - μάλιστα, το 2018 ο αριθμός τους έφτασε τις 42.000. Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική ανταμοιβή προς τους εργαζομένους για την κατάθεση νέων ιδεών ανήλθε κατά μέσο όρο σε περίπου 23 εκατομμύρια € ετησίως._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου