top icon
Επικαιρότητα

H VW θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στο Wolfsburg εξαιτίας του WLTP

Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει μέσα στον Αύγουστο να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της στο Wolfsburg ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και προσαρμογές που φέρνει μαζί του ο νέος Κύκλος Μέτρησης της κατανάλωσης, WLTP.

Ο νέος Κύκλος Μέτρησης της κατανάλωσης, γνωστότερος ως Worldwide Harmonised Light Vehicle Test ProcedureWLTP, στοχεύει σε πιο αντιπροσωπευτικές τιμές κατανάλωσης και καυσαερίων προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, πονοκέφαλο στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι υποχρεωμένη να προσαρμοστεί στις νέες αυτές απαιτήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018. Ως αποτέλεσμα, η VW θα υποχρεωθεί μέσα στον Αύγουστο και για άγνωστο προς το παρόν διάστημα να σταματήσει την παραγωγή της σε μια σειρά μοντέλων, που προς το παρόν δεν έχουν προσδιοριστεί, ούτως ώστε πάνω από 200 μοντέλα και εκδόσεις να περάσουν από τη διαδικασία πιστοποίησης σύμφωνα με τις νέες νόρμες.

«Εντός της μάρκας μόνο, θα πρέπει να δοκιμάσουμε περισσότερες από 200 παραλλαγές μοντέλων και να τις εγκρίνουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Για να καταλάβει κανείς αυτή την πρόκληση, οι εγκαταστάσεις που γίνονται οι δοκιμές μας θα λειτουργούν σχεδόν όλο το 24ωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο Herbert Diess.

Και συμπλήρωσε:

«Μετά τις διακοπές στο Wolfsburg, θα παράγουμε μόνο οχήματα που πληρούν τα νέα πρότυπα. Τα οχήματα θα παραδίδονται βήμα προς βήμα μόλις οι απαιτούμενες εγκρίσεις τύπου είναι διαθέσιμες. Ωστόσο, θα πρέπει να αποθηκεύσουμε προσωρινά ένα μεγάλο αριθμό οχημάτων. Για να διασφαλιστεί ότι ο αριθμός αυτός δεν θα γίνει πολύ μεγάλος, θα χρειαστεί να προγραμματίσουμε κάποιες ημέρες κλεισίματος στην παραγωγή στο Wolfsburg κατά την περίοδο μεταξύ των αργιών και του τέλους Σεπτεμβρίου».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της VW, Bernd Osterloh, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επικείμενη διακοπή στην παραγωγή, λέγοντας τα εξής:

«Δεν είναι λάθος των συναδέλφων μας ότι η εταιρεία έχει κατασκευάσει πολύ λίγες εγκαταστάσεις δοκιμών και έτσι ξαφνικά να μην μπορεί να γίνει η διαχείριση του απαιτούμενου όγκο δοκιμών. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να επιβαρύνει μόνο το εργατικό δυναμικό. Οι συνάδελφοί μας στην παραγωγή δεν είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση».

Εντούτοις, η VW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που «ταλαιπωρείται» από τον WLTP, καθώς σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να προβούν οι Audi, ΜΙΝΙ, Peugeot και Porsche._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ