top icon
Επικαιρότητα

H VW θέλει τώρα το ρεκόρ και στο Goodwood με άρμα το ηλεκτρικό I.D. R

Ήταν να μη γίνει η αρχή…

Η κατάκτηση του απόλυτου ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak πριν δύο σχεδόν εβδομάδες (δείτε εδώ και το σχετικό βίντεο) φαίνεται πως άνοιξε την… όρεξη των Γερμανών της VW και του αγωνιστικού της παραρτήματος, της VW Motorsport, που πλέον αναζητούν νέες προκλήσεις με άρμα το ηλεκτρικό πρωτότυπό τους: το I.D. R. Και όπως όλα δείχνουν, τις βρήκαν, καθώς σήμερα ανακοίνωσαν πως θα επιδιώξουν να σπάσουν το απόλυτο ρεκόρ σε μια ακόμα… ανηφόρα: σ’ αυτή του Goodwood Festival of Speed που στα τέλη της βδομάδας που διανύουμε ανοίγει και επίσημα τις πύλες του για 25η φορά φιλοξενώντας, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οργανωτών του, πάνω από 200.000 επισκέπτες από τις 12 έως και τις 15 Ιουλίου. Για μία ακόμα φορά, πίσω από το τιμόνι του I.D. R θα βρίσκεται ο Γάλλος, Romain Dumas.

Αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί στο συγκεκριμένο τερέν είναι 41.6 δλ., επίδοση που σημείωσε το 1999 ο πρώην πιλότος της F1, Nick Heidfeld, στο πηδάλιο της McLarenMercedes MP4/13. Στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων δε, ο απόλυτος χρόνος στα μόλις 1,86 χλμ. της διαδρομής του Goodwood είναι 47.34 δλ., επίδοση που σημείωσε το 2013 o Βρετανός Jonny Cocker οδηγώντας μία Lola-Dayson B12/EV, που απέδιδε χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της συνδυαστική ισχύ 850 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό Goodwood Festival of Speed η VW θα φέρει και το δι-κινητήριο VW Golf των 652 ίππων με το οποίο το εργοστάσιο συμμετείχε για τελευταία φορά στο Pikes Peak το 1987. Περισσότερα για αυτό, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά κάνοντας κλικ εδώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ