top icon
Επικαιρότητα

H Wiesmann επιστέφει με το Project Gecko

H γερμανική εταιρεία κάνει δυναμικό come-back επιστρέφοντας στο αυτοκινητικό προσκήνιο το 2020 με ένα νέο μοντέλο.

Ύστερα από μια μακρά περίοδο απραξίας η γερμανική Wiesmann επανέρχεται στα αυτοκινητικά δρώμενα ανακοινώνοντας σήμερα την έλευση ενός νέου μοντέλου που θα δούμε να παρουσιάζεται μέσα στο 2020. Το Project Gecko – όπως αποκαλείται εσωτερικά η νέα δημιουργία της εταιρείας που ίδρυσαν τα αδέλφια Martin και Friedhelm Wiesmann το 1988 – θα είναι ένα χειροποίητο σπορ κουπέ μοντέλο, το οποίο θα υιοθετεί πολλά από τα γνωστά σχεδιαστικά γνωρίσματα του πρόσφατου παρελθόντος υιοθετώντας παράλληλα σύγχρονες λύσεις στον τομέα των επιμέρους μηχανικών μερών.

Wiesmann Project Gecko

Με την προσωρινή ονομασία του να παραπέμπει στο λογότυπο της εταιρείας, το νέο κουπέ της Wiesmann, το οποίο θα παράγεται στις γνώριμες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Dulmen της Γερμανίας, θα αντλεί την έμπνευσή του από το περιορισμένης παραγωγής GT MF5 του 2009 ενσωματώνοντας σύγχρονες λύσεις στον τεχνολογικό τομέα. Με πρώτη μία νέα πλατφόρμα, στην οποία το αλουμίνιο θα έχει τον πρώτο λόγο ώστε το αυτοκίνητο να έχει «αυξημένη απόδοση διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα είναι έτοιμο για το μέλλον».

Wiesmann Project Gecko

Την κίνηση στο Project Gecko θα παρέχει – όπως πολλάκις έχει συμβεί στο παρελθόν – ένας κινητήρας της BMW, ο οποίος θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου μεταφέροντας την ισχύ τους πίσω τροχούς. Χωρίς να ανακοινώνονται στοιχεία που να σχετίζονται με την απόδοση του, πρόκειται για τον γνωστό εδώ και χρόνια Twin Power V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων των Βαυαρών, ο οποίος θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με την υπογραφή του M Division.

Wiesmann Project Gecko

«Ο τελευταίος πραγματικά ανεξάρτητος κατασκευαστής γερμανικών σπορ αυτοκινήτων επιστρέφει και έχει ένα συναρπαστικό μέλλον. Όταν ξεκινήσαμε σε αυτό το ταξίδι, θέλαμε να ανασχεδιάσουμε τη μάρκα – και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας, Roheen Berry._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ