top icon
Κόσμος

H Williams Advanced Engineering αλλάζει χέρια

Η Williams Advanced Engineering περνά και επίσημα πλέον στα χέρια της εταιρείας εκμετάλλευσης σιδηρομεταλλευμάτων της Αυστραλίας, Fortescue Metals Group.

Η Williams Advanced Engineering, η οποία ιδρύθηκε το 2010 ως παρακλάδι της ομώνυμης ομάδας από το μαγικό κόσμο της Formula 1 του αείμνηστου Sir Frank Williams, είναι ευρέως γνωστή ανά τον κόσμο για τις τεχνολογικές της κατακτήσεις σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και στους κλάδους της αεροδιαστημικής και της αμυντικής βιομηχανίας.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία ανήκε στις Williams Grand Prix Engineering και στην ΕΜΚ Capital, και μετά την ανακοίνωση της χθεσινής εξαγοράς της από την Fortescue Metals Group, μια εταιρεία εκμετάλλευσης σιδηρομεταλλευμάτων από την Αυστραλία, η Williams Advanced Engineering στοχεύει πλέον «στην πρόοδο και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, επιτρέποντας στην Fortescue να καταστεί ένας σημαντικός παίκτης στην αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά των πράσινων βιομηχανικών μεταφορών».

Williams Advanced Engineering

Στόχος της Fortescue Metals, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας στν κλάδο της ανά τον κόσμο, την οποία ίδρυσε ο Andrew Forrest, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αυστραλίας, είναι η πλήρης «απανθρακοποίηση» της πρώτης χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία μπαταριών της Williams Advanced Engineering.

Η Fortescue Metals στοχεύει να επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα το 2030 και στο πλαίσιο αυτό κρίνεται αναγκαία η υιοθέτηση καθαρών συστημάτων κίνησης τόσο στα εμπορευματικά της τρένα μήκους 3 χλμ., όσο και στα φορτηγά των 400 τόνων που χρησιμοποιούνται στα λατομεία της. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του αυστραλιανού κολοσσού, ο στόλος των οχημάτων της καταναλώνει σήμερα σχεδόν 450 εκατομμύρια λίτρα ντίζελ σε ετήσια βάση.

Όπως ανακοινώθηκε, η εξαγορά της Williams Advanced Enginneering θα κοστίσει στην Fortescue Metals περί τα 164 εκατ. λίρες.

Williams Advanced Engineering

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Williams Advanced Engineering
  • Williams Advanced Engineering
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ