Ο ισχυρός άνδρας του VW Group ανοίγει ξανά τις συζητήσεις αναφορικά με μία πιθανή συγχώνευση ή και συνεργασία της Ducati με άλλη εταιρεία.

Πολλές είναι οι συζητήσεις και ακόμα περισσότερες οι αναφορές στο διεθνή Τύπο τον τελευταίο και πλέον χρόνο που αφορούν στην έκδηλη εδώ και καιρό πρόθεση του VW Group να πουλήσει την Ducati. Εντούτοις, στα τέλη του 2017 το όλο θέμα φαίνεται να είχε «κλείσει», με τον CEO της Audi, η οποία και ελέγχει τυπικά την ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως στα χέρια της η Ducati είναι ασφαλής.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να πουλήσουμε την Ducati. Μπορώ επομένως να σας διαβεβαιώσω πως η Ducati θα συνεχίσει να ανήκει στην οικογένεια της Audi».

Και συμπλήρωσε:

«Η Ducati αποτελεί την τέλεια εφαρμογή της φιλοσοφίας Audi στον κόσμο των μοτοσικλετών».

Η πραγματικότητα ωστόσο δείχνει πως είναι διαφορετική, με τον Herbert Diess, το νέο από τον περασμένο Απρίλιο CEO του VW Group, να επανέρχεται στο θέμα με σημερινές δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σε αυτές, ο Diess είπε πως η Ducati μπορεί να συγχωνευτεί ή και να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες, αφήνοντας ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα. Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Diess στάθηκε στην προφανή έλλειψη δυνατοτήτων για συνέργιες ανάμεσα στην Ducati και τις εταιρείες επιβατικών αυτοκινήτων του γερμανικού Ομίλου.

«Πρέπει να δούμε ποιο είναι το καλύτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς για την Ducati. Μπορώ να φανταστώ ένα συνδυασμό ή μία συνεργασία με άλλες μάρκες. Η Ducati ως επιχείρηση μοτοσικλετών στο πλαίσιο του Ομίλου VW δεν επαρκεί»._Χ.Α.

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά