top icon
Επικαιρότητα

Honda: Νέοι κινητήρες τούρμπο 1,0 και 1,5 λίτρων

Η ιαπωνική εταιρεία εφαρμόζει πιστά το δόγμα του downsizing επεκτείνοντας σιγά σιγά τη γκάμα των υπερτροφοτοδούμενων κινητήρων της.

Πρόκειται για δύο ολοκαίνουργια μηχανικά σύνολα τα οποία αναμένεται να δούμε στην Ευρώπη κάτω από το καπό της νέας γενιάς Civic το 2017. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, πρόκειται για έναν 1.000άρη κινητήρα, ο οποίος θα διαθέτει 3 στο σύνολο κινητήρες, κατά τα πρότυπα των υπολοίπων ευρωπαϊκών και μη ανταγωνιστών του μικρομεσαίου μοντέλου των Ιαπώνων και ένα 4κύλινσρο μηχανικό σύνολο με χωρητικότητα 1,5 λίτρων. Αμφότεροι αποτελούν τη… φυσική συνέχεια του γνωστού προγράμματος Earth Dreams Technology της Honda, προσφέροντας όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους «έναν ιδανικό συνδυασμό δυναμικής συμπεριφοράς, κορυφαίας απόδοσης και εξαιρετικής κατανάλωσης καυσίμου».

Βασιζόμενοι σε μια νέα αρχιτεκτονική, θα διαθέτουν μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων (VTEC) και σύστημα άμεσου ψεκασμού του καυσίμου υιοθετώντας ταυτόχρονα έναν υπερσυμπιεστή χαμηλής αδράνειας με στόχο να διαθέτουν την καλύτερη δυνατή απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, αλλά και την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στα ποσά ροπής κα ισχύος που θα αποδίδουν.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δε δίνει στοιχεία αναφορικά με τις δύο αυτές τεχνικές περγαμηνές των κινητήρων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές, ο «μικρός» θα αποδίδει περί τους 125 με 130 ίππους και πάνω από 200 Nm, ενώ ο «μεγαλύτερος» πάνω από 160 ίππους έως και 180 ίππους.

Και οι δύο θα παρουσιαστούν επίσημα σε έναν χρόνο από σήμερα στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου και θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του και το 10ης γενιάς Honda Civic, το οποίο θα συνεχίσει να παράγεται στις εγκαταστάσεις της Honda στο Swindon της Μ. Βρετανίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ