top icon
Επικαιρότητα

Χωρίζουν οι δρόμοι ανάμεσα σε Mercedes-AMG και MV Agusta

Ένας γάμος που τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Το 2014 ήταν η χρονιά που η Mercedes-AMG ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γνωστή ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών MV Agusta, κίνηση που συνοδεύτηκε με την απόκτηση του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας από τους Γερμανούς. Ωστόσο, η σύμπραξη αυτή, η οποία επικεντρώθηκε τα τρία αυτά χρόνια αποκλειστικά στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, δεν ευοδώθηκε, καθώς σήμερα οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν το οριστικό τους διαζύγιο, γεγονός που επικυρώθηκε και τυπικά με την πώληση του μετοχών των Γερμανών.

Θυμίζουμε πως το 2014, αμέσως μετά τη σύναψη της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, ο CEO της Mercedes, Tobias Moers, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Στην MV Agusta βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη κατασκευής μοτοσικλετών για την Mercedes-AMG. Ο κατασκευαστής με την τεράστια παράδοση και η Mercedes-AMG συνδέονται χάρη στη μακρά και επιτυχημένη αγωνιστική τους παράδοση αλλά και τους κοινούς τους στόχους που αφορούν στο μέλλον».

Μολαταύτα, η γέννηση ενός μόλις 2τροχου μοντέλου τα τρία αυτά χρόνια (F3 800) και η «τοποθέτηση» των μοτοσικλετών της MV Agusta στις εκθέσεις της Mercedes-AMG, φαίνεται πως δεν στάθηκαν ικανές ώστε ο «κοινός δρόμος» των δύο εταιρειών να συνεχιστεί.

Το πωληθέν μερίδιο των Γερμανών της Mercedes-AMG αποκτήθηκε, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, από την ComSar, μια εταιρεία που αποτελεί τμήμα της Black Ocean Blue, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Timur Sardarov.

Θυμίζουμε πως σε αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην προσεχή περίοδο ένας ακόμα Γερμανός κατασκευαστής. Ο λόγος, φυσικά, για την Audi, η οποία αναζητά διακαώς τρόπο να αντλήσει έως και 1,5 δις ευρώ από την πώληση της ιταλικής επίσης Ducati (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η οποία εξαγοράστηκε από τη γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα από την θυγατρική Automobili Lamborghini S.p.A. τον Ιούλιο του 2012._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ