top icon
Επικαιρότητα

To Hummer επιστρέφει – αλλά πλέον ως ηλεκτρικό pick-up

Η General Motors αναβιώνει το θρυλικό όνομα Hummer που πλέον περνά στην ηλεκτρική εποχή και με απόδοση 1.000 ίππων αναμένεται να αποτελέσει τη σημαία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στην κατηγορία των pick up μοντέλων.

Μία δεκαετία μετά την απόσυρση του εμβληματικού Hummer της GM από το παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, το θηριώδες SUV και σύμβολο μιας εποχής… προ κρίσης επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά όχι με κάποιο θερμικό κινητήρα πολλών κυβικών εκατοστών, αλλά ως ένα ταχύτατο pick up μοντέλο με «0-100» κοντά στα 3 δλ., αθόρυβη λειτουργία, μηδενικές εκπομπές ρύπων και προηγμένη ηλεκτροκίνηση. Και μάλιστα, όχι όποια κι όποια, αλλά μ’ ένα πολλά υποσχόμενο συνδυασμό μονάδων που υπόσχονται μέγιστη ισχύ 1.000 ίππων και ροπή σχεδόν 1.600 Nm.

Όπως επιβεβαίωσε η GM, μία πρώτη γεύση του νέου και ηλεκτρικού πλέον Hummer θα έχουν τη δυνατότητα να… πάρουν όλοι μέσω μιας διαφήμισης διάρκειας 30 δλ. που θα προβληθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια του Super Bowl 2020, την προσεχή κιόλας Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 20 Μαΐου σε μια ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ.

Η εμπορική διάθεση του ηλεκτρικού Hummer θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021, με το αυτοκίνητο να κοσμείται με τα σήματα της GMC. Η δε κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της General Motors στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ ύστερα από μία συνολική επένδυση 3 δις δολαρίων στο σύνολο των εγκαταστάσεών του. Σύμφωνα με τους στόχους που έχει ήδη θέσει η General Motors, η παραγωγή του νέου GMC Hummer EV θα ανέλθει ετησίως στις 80.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ