top icon
Επικαιρότητα

Hyperion XP-1 – με κυψέλες υδρογόνου και αυτονομία 1.600+ χλμ. (+video)

Ένα φουτουριστικής σχεδίασης hypercar από μία εταιρεία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που ίδρυσε ο ελληνοαμερικανός Angelo Kafantaris.

Το XP-1 είναι ένα φαντασμαγορικό σε σχεδίαση hypercar που παρουσίασε για πρώτη φορά πριν λίγα 24ώρα η Hyperion, μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας από τις ΗΠA με εξειδίκευση στην παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου, την οποία ίδρυσε ο ελληνοαμερικανός Angelo Kafantaris.

Hyperion XP-1

Επί της ουσίας, το Hyperion XP-1 είναι ένα υπερ-αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για την κίνησή του κυψέλες υδρογόνου, ενώ αντί για τις «παραδοσιακές» μπαταρίες υιοθετεί τη λύση των υπερπυκνωτών – επιλογή που είδαμε να υιοθετεί πρόσφατα και η Lamborghini. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η αυτονομία του οχήματος με ένα πλήρες γέμισμα των δεξαμενών του μπορεί να ξεπεράσει τα 1.600 χλμ.

Hyperion XP-1

Η κίνηση στο Hyperion XP-1 μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς με την αρωγή τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων και ενός κιβωτίου τριών σχέσεων. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία σχετικά με την απόδοση τους, δηλώνοντας απλώς ότι η τελική ταχύτητα του XP-1 θα υπερβαίνει τα 355 χλμ./ώρα, ενώ το «0-97» θα ολοκληρώνεται σε χρόνο λιγότερο από 2,2 δλ.

Hyperion XP-1

Σύμφωνα με την Hyperion, οι υπερπυκνωτές με τους οποίους εξοπλίζεται το αυτοκίνητο είναι μικρότεροι σε μέγεθος και ελαφρύτεροι σε βάρος σε σχέση με τις μπαταρίες επιτρέποντας έτσι στο XP-1 να ζυγίζει μόλις 1.032 κιλά. Το δε πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από εξωτικά υλικά, όπως το carbon και το τιτάνιο, ενώ στο εσωτερικό, το οποίο προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται, κυριαρχεί μια κυρτή οθόνη 98’’.

Σύμφωνα με την Hyperion, στόχος της είναι η παραγωγή του XP-1 να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 με τη διάθεση των αντιτύπων του να μην ξεπερνά στο σύνολο τα 300.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ