Επικαιρότητα Κόσμος

Hyundai και Aptiv συγκροτούν κοινοπραξία με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συγκρότηση μιας «ισοβαρούς» κοινοπραξίας η οποία θα επικεντρώσει τις δραστηριότητες της στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική συμφωνία του Hyundai Motor Group, στο οποίο μετέχουν οι Hyundai Motor, Kia Motors και Hyundai Mobis, στον αναπτυσσόμενο στον κόσμο των τεσσάρων τροχών κλάδο της αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με τις σημερινές κοινές ανακοινώσεις, ο κορεάτικος όμιλος και η Aptiv (πρώην Delphi Automotive), που έχει ως έδρα της Δουβλίνο της Ιρλανδίας, δημιουργούν μία κοινοπραξία στην οποία οι δύο πλευρές θα έχουν ίσο αριθμό μεριδίου.

Το Hyundai Motor Group θα συμμετάσχει σε αυτή καταβάλλοντας σε ρευστό 1,6 δις δολάρια και σε είδος, όπως μηχανολογικό εξοπλισμό και διάφορα άλλα «καλούδια» που σχετίζονται με το τμήμα R&D, 0,4 δις δολάρια. Από τη μεριά της, η Aptiv θα συνεισφέρει με τις δικές της τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, καθώς και με τις υπηρεσίες των 700 εργαζομένων της στο συγκεκριμένο κλάδο.

Hyundai - Aptiv

Όπως κατέστη γνωστό, η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις δοκιμές με οχήματα χωρίς οδηγό το 2020. Στόχος των δύο πλευρών είναι να προσφέρουν στην αγορά με χρονικό ορίζοντα το 2022 μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5 για χρήση σε robotaxis και διαχειριστές στόλων.

Η κοινοπραξία θα διευθύνεται από τον Karl Iagnemma, Πρόεδρο της Aptiv, έχοντας ως έδρα της την πόλη της Βοστώνης. Τεχνολογικά κέντρα αναμένεται να δημιουργηθούν στις ΗΠΑ και στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας. Επίσης, το Hyundai Motor Group και η Aptiv θα διορίσουν ίσο αριθμό διευθυντικών στελεχών που θα «τρέχουν» την κοινή επιχείρηση._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου