Επικαιρότητα Κόσμος

Η Alfa Romeo Giulietta παραδίδει τη σκυτάλη στα τέλη της χρονιάς στην Tonale

Η Alfa Romeo θα σταματήσει στα τέλη της χρονιάς την παραγωγή και διάθεση της Giulietta με την Tonale να αποτελεί εφεξής την επόμενη μέρα της μιλανέζικης φίρμας στη μικρομεσαία κλάση.

Πολλά έχουν γραφεί για την επερχόμενη «έξοδο» της Giulietta από το αυτοκινητικό λεξιλόγιο των Ιταλών της Alfa Romeo. Σήμερα όμως έρχεται και η επίσημη επιβεβαίωση, και μάλιστα από τα πλέον έγκριτά χείλη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σημερινή της ανάρτηση η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar επικαλούμενη αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ που είναι αρμόδιος για τα τετράτροχα προϊόντα της ιταλικής εταιρείας, Fabio Migliavacca.

«Η Giulietta αναμένεται να κλείσει τον κύκλο της στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η τάση στην Alfa Romeo είναι να έχουμε ένα SUV στο segment C, οπότε η Tonale θα αντικαταστήσει την Giulietta».

Ο Fabio Migliavacca, ο οποίος πριν έναν μόλις 24ωρο αποκάλυψε πως δεν θα υπάρξουν νέες εκδόσεις υφιστάμενων μοντέλων της Alfa Romeo που θα κοσμούνται από τα αρχικά GTA (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), προσέθεσε σχετικά με την «αποχώρηση» της Giulietta και την έλευση της υβριδικής Tonale:

«Δεν αναμένουμε τα δυναμικά χαρακτηριστικά να αποτελέσουν αδύνατο σημείο για την Tonale».

Και προσέθεσε:

«Σε ότι αφορά την απόδοση, η Tonale θα είναι μια Alfa Romeo. Κάθε μάρκα της FCA διατηρεί την ταυτότητά της παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται κοινά μέρη».

Θυμίζουμε ότι η Alfa Romeo Giulietta παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010.

Πέρσι, το μεσαίο μοντέλο των Ιταλών κέρδισε την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη μόλις 15.690 αγοραστών.

Από εμπορική σκοπιά, η καλύτερη χρονιά για την Giulietta ήταν το 2011, με τις πωλήσεις της να φτάνουν τις 78.911 μονάδες.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου