top icon
Επικαιρότητα

Η Amazon παραγγέλνει 1.800 ηλεκτρικά eVito και eSprinter από τη Mercedes

Μια σημαντική συνεργασία ανάμεσα στις Amazon και Mercedes που δείχνει το δρόμο στις μεταφορές τύπου «last mile».

Η Mercedes-Benz Vans και η Amazon ανακοίνωσαν χθες τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία ηλεκτρικών μοντέλων τύπου βαν για λογαριασμό της πρώτης. Όπως κατέστη γνωστό, 1.800 αντίτυπα των ηλεκτρικών eVito και eSprinter θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στην Amazon από τον Γερμανό κατασκευαστή σε διάφορες ευρωπαϊκές τοποθεσίες ήδη από τη φετινή χρονιά – από αυτά τα 600 θα ανήκουν στην οικογένεια του μεσαίου Vito και τα υπόλοιπα 1.200 σε εκείνη του μεγάλου Sprinter.

Mercedes eSprinter

Τα eSprinter που σύντομα θα έχει στη διάθεσή της η Amazon θα είναι panel van με χώρο φόρτωσης που θα φτάνει τα 11 κ.μ., μικτό βάρος 3,5 τόνων και ωφέλιμο 891 κιλά. H κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει, όπως και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, ισχύ 115 ίππων, σε συνδυασμό με 295 Nm ροπής. Τα οχήματα της Amazon θα εφοδιάζονται με τη μεγαλύτερη από τις δύο διαθέσιμες από την Mercedes μπαταρίες, η οποία θα έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 47 kW και μικτή 55 kW, εξασφαλίζοντας αυτονομία της τάξης των 168 χλμ.

Mercedes eSprinter

Στην περίπτωση του eVito η μπαταρία που είναι εγκατεστημένη για λογαριασμό της Amazon θα έχε μικτή χωρητικότητα 41 kW και «καθαρή» 35 kW προσφέροντας μια εμβέλεια με μία πλήρη φόρτιση που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 150 και 184 χλμ – ο χρόνος για την πλήρη φόρτιση του συσσωρευτή φτάνει τις 6 ώρες, σύμφωνα με την Mercedes. Η ισχύς και η ροπή του ηλεκτροκινητήρα δεν διαφέρει από εκείνες του eSprinter. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία θα μπορεί μέσω της σχετικής εφαρμογή να «κλειδώσει» την τελική ταχύτητα των eVito του στόλου της στα 80 ή 120 χλμ./ώρα.

Amazon - Rivian

Αξίζει στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η Amazon, η γνωστή εταιρεία-κολοσσός πώλησης αγαθών μέσω του διαδικτύου που έχει στο τιμόνι της στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Jeff Bezos, έχει συμφωνήσει από τον περασμένο ήδη Σεπτέμβριο με την αμερικανική Rivian για την προμήθεια 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) με χρονικό ορίζοντα για την παράδοσή τους σε μία δεκαετία από σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ