top icon
Επικαιρότητα

Η ανανεωμένη Porsche Macan με 3λιτρο κινητήρα βενζίνης

Πρόκειται για την έκδοση S που τροφοδοτείται από ένα νέο 6κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και απόδοση 354 ίππων.

Τη γνωρίσαμε αρχικά αποκλειστικά με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και πλέον ήρθε η ώρα ώστε οι δυνητικοί αγοραστές της ανανεωμένης Macan να την απολαύσουν σε μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση: την S. Για την περίσταση, η Porsche εξέλιξε για το best seller μοντέλο της έναν νέο 3λιτρο κινητήρα με τον twin scroll υπερσυμπιεστή να βρίσκεται εγκατεστημένος ανάμεσα στο V που σχηματίζουν οι 6 κύλινδροι του συνόλου. Η ισχύς του διαμορφώνεται στους 354 ίππους (+14 σε σχέση με τον απελθόντα κινητήρα) και η ροπή στα 480 Nm (+20 Nm), τιμές που είναι ικανές με το προαιρετικό Sport Chrono Package να εξασφαλίσουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,1 δλ. και τελική ταχύτητα 254 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, η νέα Porsche Macan S διαθέτει μέρη στην εμπρόσθια ανάρτηση που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, καθώς και αναβαθμισμένα φρένα με δίσκους με διάμετρο και πάχος 360 χλστ. (+10 χλστ.) και 36 χλστ. (+2 χλστ.) αντίστοιχα, ενώ προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί και με κεραμικούς. Επίσης, το σύστημα PASM και ενεργές αναρτήσεις έχουν νέα ρύθμιση, όπως και το Porsche Torque Vectoring Plus, ενώ χάρη στις ελαφρύτερες ζάντες, η αίσθηση του τιμονιού είναι βελτιωμένη.

Το μοντέλο, το οποίο ήδη διατίθεται με τιμή αγοράς στη Γερμανία τα 64.356 ευρώ με ΦΠΑ, μπορεί να εφοδιαστεί με το σπορ πηδάλιο που είδαμε στη νέα 911, ενώ μέρος του Sport Chrono Package είναι και ο διακόπτης Sport Response που βρίσκεται ενσωματωμένος στο τιμόνι. Όπως και η «μικρή» έκδοση, έτσι και S, εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά του συστήματος Porsche Communication Management, το οποίο συνεργάζεται με μια φουλ LED οθόνη αφής με διαγώνιο 10,9 ιντσών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ