top icon
Επικαιρότητα

Η Aston Martin αναβιώνει την DB4 GT

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει 25 σύγχρονες όσο και «πιστές» εκδοχές της αγωνιστικής και σπάνιας, ασφαλώς, DB4 GT.

Σε σχέση με την απλή DB4, η έκδοση GT, η οποία προορίζονταν αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση, ήταν κοντύτερη σε μήκος, όντας εξ ανάγκης διθέσια, πιο ελαφριά και με ενισχυμένη ονομαστική απόδοση όσον αφορά στον straight-six κινητήρα των 3,7 λίτρων που φιλοξενούνταν κάτω από το εμπρός καπό της. Συνολικά, από το 1959 έως και το 1963, η Aston Martin κατασκεύασε μόλις 75 αντίτυπα της GT με τις ακόμα πιο ελαφρωμένες αγωνιστικές της παραλλαγές να μην ξεπερνούν τις 8.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, τα 25 σύγχρονα αντίτυπα της DB4 GT θα κατασκευαστούν στο Newport Pagnell, όπως ακριβώς συνέβαινε και στο παρελθόν με τη «γνήσια» εκδοχή του αγωνιστικού τους μοντέλου, υιοθετώντας εν έτει 2017 ένα μίγμα «δεξιοτεχνιών του παρελθόντος σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνικές». Μάλιστα, οι άνθρωποι της Aston Martin υπόσχονται πως παρά τις προφανείς βελτιώσεις στον κινητήρα, στο σύστημα διεύθυνσης και στα φρένων, η συνολική αίσθηση που θα αποπνέει η «νέα» DB4 GT θα είναι παραπλήσια με εκείνη του αρχέτυπου μοντέλου.

Ο 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 3,7 λίτρων θα αποδίδει, όπως ανακοινώθηκε, 340 ίππους μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με τέσσερις σχέσεις. Όπως ακριβώς συνέβαινε και το 1959. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότερη δυνατή μεταφορά ροπής στους κινητήριους τροχούς, το πίσω διαφορικό της DB4 GT Continuation θα είναι περιορισμένης ολίσθησης.

Καθώς οι 25 αυτές DB4 GT δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν «ελεύθερα» σε δημόσιο δρόμο, η Aston Martin ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει ένα 2ετές πρόγραμμα σε γνωστές πίστες ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η κλειστή διαδρομή στο Yas Marina στο Abu Dhabi. Δίπλα στους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα είναι και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, θα βρίσκονται έμπειροι εκπαιδευτές της βρετανικής εταιρείας, όπως για παράδειγμα ο πολυνίκης οδηγός στις 24 Ώρες του Μαν, Darren Turner.

Προς το παρόν η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει πόσα από τα 25 αντίτυπα που θα κατασκευάσει έχουν ήδη πωληθεί. Όσο για το κόστος του κάθε ενός, κάθε δυνητικός αγοραστής της DB4 GT Continuation θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καταβάλλοντας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, περί τα 1,8 εκ. ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ