top icon
Επικαιρότητα

Η Aston Martin Valkyrie μπορεί να σπάσει το ρεκόρ της Porsche στο Nurburgring

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

H κατάρριψη την Παρασκευή που μας πέρασε του ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring από την Porsche 919 Hybrid Evo και τον Timo Bernhard φαίνεται να… άνοιξε την όρεξη της Aston Martin, με τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, να δηλώνει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο περιθώριο του GP Αυστρίας πως η νέα Valkyrie είναι σε θέση να σηκώσει το γάντι προσπαθώντας να καταρρίψει αυτή το νέο ρεκόρ των 5 λεπτών και 19.546 δλ. στην Πράσινη Κόλαση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Christian Horner, είπε:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ένα μονοθέσιο της Formula 1 θα μπορούσε πραγματικά να το κάνει, αλλά νομίζω ότι η Valkyrie, και σίγουρα η αγωνιστική της εκδοση, θα μπορούσε».

Η νέα Valkyrie, την οποία σχεδίασε ο Andrian Newey, θα κοστίσει πάνω 2,5 εκ. ευρώ και θα χρησιμοποιεί υλικά και εξαρτήματα τα οποία είναι πιο προηγμένα από εκείνα των μονοθεσίων, χάρη στην απουσία περιοριστικών κανονισμών.

Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν το αφεντικό της Aston Martin, Andy Palmer, είχε δηλώσει πως η νέα Valkyrie «θα είναι ταχύτερη στο Silverstone από ένα μονοθέσιο της F παράγοντας πάνω από 1.800 κιλά κάθετης δύναμης όταν το αυτοκίνητο «πιάσει» την τελική του ταχύτητα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη Valkyrie αναμένεται να πατήσει και επίσημα τους τροχούς της στην άσφαλτο το 2019, με τη συνολική της παραγωγή να μην ξεπερνά τα 150 αντίτυπα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ