top icon
Επικαιρότητα

Η Audi φρεσκάρει τα RS5 Coupe και RS5 Sportback

Η Audi προσθέτει στα RS5 Coupe και RS5 Sportback μικρές πινελιές αισθητικού κυρίως περιεχομένου.

Για την επόμενη χρονιά τα Audi RS5 Coupe και RS5 Sportback θα ξεχωρίζουν για την πιο πλατιά και πιο επίπεδη Singleframe μάσκα τους στο εμπρός μέρος, η οποία ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα εκείνων που συναντήσαμε στα RS6 και RS7. Στο τέλος δε του καπό συναντάμε τις χαρακτηριστικές πλέον οπές,οι οποίες παραπέμπουν ευθέως Audi Sport Quattro του 1984. Από εκεί και πέρα, οι θόλοι των τροχών στο RS5 Coupe είναι μεγαλύτεροι κατά 40 χλστ., ενώ οι έξτρα προβολείς LED διαθέτουν σκουρόχρωμο κάλυμμα ώστε να διαχωρίζονται από εκείνους των «ταπεινών» Α5.

Στο πίσω μέρος ανασχεδιασμένος είναι οι διαχύτης αέρα, ενώ επεμβάσεις έγιναν, σύμφωνα με την Audi, στα παρσπιέ των δύο αυτοκινήτων, τα οποία μπορούν τώρα να παραγγελθούν με μαύρα ματ logos. Επίσης, η γκάμα των RS5 Coupe και RS5 Sportback εμπλουτίζεται με τους χρωματισμούς Turbo Blue και Tango Red, την ώρα που η οροφή του πρώτου είναι κατασκευασμένη από carbon εξοικονομώντας έτσι περί τα 4 στο σύνολο κιλά.

Audi RS5 Coupe

Στο εσωτερικό η βασικότερη αλλαγή είναι η ψηφιακή οθόνη αφής των 10,1 ιντσών του συστήματος MMI καθώς και το προαιρετικό virtual cockpit των 12,3 ιντσών. Από εκεί και πέρα, η Audi δεν ανακοινώνει περεταίρω αλλαγές, με τον γνωστό twin-turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων να εξακολουθεί να αποτελεί την καρδιά των RS5 Coupe και RS5Sportback αποδίδοντας 450 ίππους και 600 Nm. Και στα δύο μοντέλα το «0-100» ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. με την τελική να μπορεί να ανέλθει, κατόπιν αιτήματο του ιδιοκτήτη, από τα 250 στα 280 χλμ./ώρα.

Προαιρετικά, τα RS5 Coupe και RS5 Sportback μπορούν να εφοδιαστούν με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Dynamic Ride Control και τροχούς με διάμετρο 20 ίντσες – οι βασικές εκδόσεις υιοθετούν συμβατικά αμορτισέρ και τροχούς με ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 19 ίντσες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ