top icon
Επικαιρότητα

Η Bentley Bentayga είναι το ταχύτερο SUV στο Pikes Peak

Δεν ήταν μόνο η VW με το ηλεκτρικό Ι.D. R αυτή που κατέρριψε χθες το απόλυτο ρεκόρ στην 96η ανάβαση του Pikes Peak, αλλά και η ομόσταβλη Bentley στην κατηγορία των SUV μοντέλων με μία «συνηθισμένη» Bentayga.

To 2014 o αμερικανός οδηγός αγώνων από το Κολοράντο των ΗΠΑ, Paul Dallenbach, είχε καταφέρει να διανύσει τα 12,42 μίλια της διάσημης ανάβασης των 156 στροφών του Pikes Peak πίσω από το τιμόνι ενός Range Rover Sport σε χρόνο 12 λεπτών και 35.6 δλ. αποσπώντας στο συγκεκριμένο «τερέν» το απόλυτο ρεκόρ στην κατηγορία των SUV μοντέλων. Χθες ήταν η σειρά του Rhys Millen και μιας Bentley Bentayga να στεφθούν ως οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο Pikes Peak Internatinal Hill Climb σταματώντας το χρονόμετρο στο 10:49.9, επίδοση που αντιστοιχεί σε μ.ω.τ. της τάξης των 107 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Romain Dumas και VW συντρίβουν το ρεκόρ στο Pikes Peak με χρόνο 7:57.148

Συμμετέχοντας στο φετινό Race to the Clouds στην κατηγορία των Αυτοκινήτων Παραγωγής, η όχι και τόσο διαφορετική αυτή Bentayga διέθετε ελάχιστες επεμβάσεις σε σχέση με εκείνες που πωλούνται στην αγορά. Εκ των ων ουκ άνευ, η παρουσία κλωβού ασφαλείας, συστήματος πυρόσβεσης, εμπρός καθισμάτων αγωνιστικών προδιαγραφών και διαφορετικών ελαστικών, που για την περίσταση υπέγραψε η Pirelli. Επιπρόσθετα, έχουν αφαιρεθεί «περιττά» στοιχεία και υλικά, όπως τα πίσω καθίσματα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση  300 περίπου κιλών. Το πακέτο» ολοκληρώνει η σπορ εξάτμιση, την οποία έχει επιμεληθεί η γνωστή στο είδος εταιρεία Akrapovic, το Radium Satin χρώμα των εξωτερικών επιφανειών του αμαξώματος και το διαφορετικό body-kit, που περιλαμβάνει εμπρός splitter, διαχύτη, πλευρικές ποδιές και πίσω αεροτομή από carbon._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ