Επικαιρότητα Κόσμος

Η Bentley έτοιμη για το φετινό Pikes Peak

Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το φετινό Pikes Peak, στο οποίο θα συμμετάσχει με μια ελαφρώς «μεταποιημένη» έκδοση της Bentayga.

Όπως είχαμε προαναγγέλλει προ ολίγων ημερών (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), μετά από ένα πρόγραμμα προετοιμασίας και ανάπτυξης διάρκειας έξι μηνών, η Bentley είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην 96η διοργάνωση του Pikes Peak International Hill Climb το προσεχές Σαββατοκύριακο με μια ειδικά διαμορφωμένη εκδοχή της… πολυτελούς Bentayga.  Κατά μήκος της εξαιρετικά απαιτητικής διαδρομής των 12,42 μιλίων, η οποία αποτελείται από 156 γωνίες, η Bentayga θα πρέπει να αναπτύξει μ.ω.τ. της τάξης των 60 μιλίων/ώρα για να επιτύχει το στόχο της -να αποσπάσει δηλαδή το ρεκόρ στο συγκεκριμένο τερέν στην κατηγορία των SUV παραγωγής. Ο συνδυασμός ενός W12 κινητήρα με ισχύ 600 ίππων, πνευματικής ανάρτησης και «ενεργού» συστήματος ελέγχου της βύθισης του αμαξώματος καθιστούν την Bentayga ως τον βασικό υποψήφιο για την κατάρριψη του ως άνω ρεκόρ. Συμμετέχοντας στο φετινό «Race to the Clouds» στην κατηγορία των Αυτοκινήτων Παραγωγής, το αυτοκίνητο διαθέτει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με εκείνα που πωλούνται στην αγορά.

Εκ των ων ουκ άνευ, η παρουσία κλωβού ασφαλείας, συστήματος πυρόσβεσης, καθίσματος αγωνιστικών προδιαγραφών και διαφορετικών ελαστικών, που για την περίσταση υπογράφει η Pirelli. Επιπρόσθετα, έχουν αφαιρεθεί «περιττά» στοιχεία και υλικά, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση  300 περίπου κιλών. Το πακέτο» ολοκληρώνει η σπορ εξάτμιση, την οποία έχει επιμεληθεί η γνωστή στο είδος εταιρεία Akrapovic, το Radium Satin χρώμα των εξωτερικών επιφανειών του αμαξώματος και το διαφορετικό body-kit, που περιλαμβάνει εμπρός splitter, διαχύτη, πλευρικές ποδιές και πίσω αεροτομή από carbon. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου θα βρεθεί για την περίσταση ο οδηγός αγώνων, Rhys Millen, με την όλη προσπάθεια να υποστηρίζεται από τη γνωστή εταιρεία πετρελαιοειδών, Mobil._X.A.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου