top icon
Κόσμος

Η Bentley πηγή έμπνευσης για πολυτελή αεροσκάφη

Η Flexjet αξιοποιεί τα σχεδιαστικά στοιχεία της Bentley Bacalar για τη δημιουργία ενός μοναδικού ιδιωτικού αεροσκάφους Gulfstream G650, καθώς και του ελικοπτέρου Sikorsky S-76.

Ένας επιχειρηματίας στον τομέα των αερομεταφορών εμπνεύστηκε από την προσωπική του Bentley Bacalar και συνεργάστηκε με τη Mulliner Design για να δημιουργηθούν δύο εξατομικευμένα αεροσκάφη, τα οποία εντάχθηκαν στον στόλο της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας του, Flexjet.

Ο Kenn Ricci, ιδιοκτήτης της Flexjet, είναι πελάτης της Bentley για περισσότερο από μία δεκαετία. Η εμπειρία του με τη βρετανική εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει αρκετά μοντέλα που δημιουργήθηκαν από κοινού, τον οδήγησε να εξετάσει πώς η εξατομίκευση κατά παραγγελία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον δικό του επιχειρηματικό κλάδο. Ο κ. Ricci συνεργάστηκε με μέλη της σχεδιαστικής ομάδας Mulliner, δημιουργώντας δύο νέα αεροσκάφη εμπνευσμένα από μία από τις σπανιότερες δίθυρες Bentley της σύγχρονης εποχής, της προσωπικής του Bentley Bacalar.

Bentley Bacalar

Η Bacalar σηματοδοτεί την επιστροφή της Mulliner στην κατασκευή αμαξωμάτων, με μια συλλογή 12 εξαιρετικά εξατομικευμένων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται προσεκτικά από την ομάδα τεχνιτών της Mulliner στο Crewe. Αντανακλώντας την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και τον εξαιρετικό σχεδιασμό, το νέο ιδιωτικό αεροσκάφος Gulfstream G650 της Flexjet και το ελικόπτερο Sikorsky S-76, αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μοναδικές προδιαγραφές της Bacalar.

Bentley Bacalar

Η σπάνια και ξεχωριστή χρωματική επιλογή Julep, που επέλεξε ο κ. Ricci για την προσωπική του Bacalar, ενέπνευσε και μία μοναδική αλλαγή στα επίσημα χρώματα των αεροσκαφών της Flexjet, από κόκκινο-χρυσό σε ασημί-πράσινο.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, τα ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα των Gulfstream G650 και Sikorsky S-76, με τις εξωτερικές ραφές και τις δερμάτινες επενδύσεις Linen και Beluga, ακολουθούν πιστά τα αντίστοιχα της Bacalar.

Bentley Bacalar

Το ηλικίας 5.000 ετών ξύλο «Riverwood» που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του ταμπλό της Bacalar, ενέπνευσε τις αντίστοιχες επενδύσεις που βρίσκονται και τα δύο αεροσκάφη. Οι σατινέ σε απόχρωση χαλκού λεπτομέρειες της Bacalar κοσμούν τις καμπίνες, όπως και το μοναδικό χαλί με το «διαμαντένιο» σχεδιαστικό μοτίβο.

Η Flexjet προσφέρει εξατομικευμένες πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες, αλλά δεν είναι η μόνη που αναγνωρίζει τα οφέλη της εξατομίκευσης κατά παραγγελία. Από το 2020, το ποσοστό των πελατών που επιλέγουν μία Bentley με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά Mulliner συνεχίζει να αυξάνεται με σχεδόν εκθετικό ρυθμό. Η ζήτηση για τα ειδικά χρωματικά φινιρίσματα της Mulliner έχει υπερδιπλασιαστεί και ο αριθμός των εξατομικευμένων παραγγελιών Mulliner έχει τριπλασιαστεί.

Bentley Bacalar

Ενώ το αυτοκίνητο του κ. Ricci δέχεται τις τελευταίες πινελιές, η πρώτη και αυθεντική Bacalar – το μοντέλο εξέλιξης γνωστό και ως Car Zero – βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Farnborough για να συναντήσει το Gulfstream G650, πριν από την πτήση του για Νέα Υόρκη. Εν τω μεταξύ, το Sikorsky S-76 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση The Quail, στο πλαίσιο του Monterey Car Week στην Καλιφόρνια τον περασμένο Αύγουστο.

Εμπνευσμένος σχεδιασμός

Η εξατομίκευση του πολυτελούς αεροσκάφους εμπνεύστηκε από τις προδιαγραφές της Bacalar του κ. Ricci. Με σπάνια εξωτερική βαφή Julep, το αυτοκίνητο διαθέτει εξατομικευμένες ζάντες 22 ιντσών τριών χρωματικών τόνων, σε σκούρο γκρι σατινέ με γυαλισμένες επιφάνειες και λεπτομέρειες Arctica, που δημιουργούν μια έντονη αντίθεση με το εξωτερικό. Τα κέντρα των φωτιστικών σωμάτων είναι χρωματικά προσαρμοσμένα με το Satin Bronze εξωτερικό υλικό που κυριαρχεί στο μέσο του αμαξώματος και στο Satin Carbon περίγραμμα του πίσω τμήματος. Οι αεραγωγοί στο καπό δίνουν μια ιδιαίτερη οπτική πινελιά, καθώς διαθέτουν φινίρισμα από σατινέ ανθρακόνημα, κάτι που ισχύει τόσο για τους εξωτερικούς καθρέφτες όσο και για τα «power humps» πίσω από τα καθίσματα, τις πλαϊνές ποδιές και τον πίσω διαχύτη. Οι βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα απολήξεις με Satin Bronze φινίρισμα ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή εμφάνιση του πίσω μέρους της Bacalar.

Bentley Bacalar

Το βαμμένο σε λευκό και μαύρο χρώμα εσωτερικό με τις μπρονζέ πινελιές Bacalar δημιουργούν μία εντυπωσιακή εικόνα. Η διπλή επένδυση από ξύλο Riverwood πάνω στην γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια διατρέχει την καμπίνα από μία πλευρά στην άλλη, ταιριάζοντας αρμονικά με τις εξωτερικές λεπτομέρειες. Κάθε επιφάνεια και λεπτομέρεια στο εσωτερικό καθορίστηκε σύμφωνα από τις επιλογές του πελάτη, μέσω προσεκτικών συνδυασμών δέρματος και Alcantara σε λευκό, μαύρο και μπρονζέ χρώμα, γυαλιστερών και σατινέ μετάλλων σε μαύρο χρώμα, χρωμιωμένου φινιρίσματος, καθώς και σατινέ ανθρακονήματος.

Οι δερμάτινες επιφάνειες της Bacalar με την μπρονζέ απόχρωση τονίζουν αρκετές λεπτομέρειες του εσωτερικού, όπως την στεφάνη του τιμονιού και τα περιγράμματα των προσκεφάλων. Επίσης δεν λείπει η χαρακτηριστική ραφή στο πίσω μέρος των καθισμάτων, οι περφορέ επενδύσεις Beluga και οι ραφές σε σχέδιο Χ στο εσωτερικό των θυρών.

Bentley Bacalar

Απόλυτη εξατομίκευση

Οι μοναδικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά στην καμπίνα της Bacalar τονίζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου με σχεδόν άπειρους τρόπους για να εκφράσουν οι πελάτες το προσωπικό τους γούστο και να παραγγείλουν ένα πραγματικά μοναδικό εσωτερικό. Από την χρήση πολύτιμων ενθέτων, τα μοναδικά φινιρίσματα στα χειριστήρια του οδηγού, μέχρι τις 148.199 μεμονωμένες βελονιές που απαιτούνται σε κάθε κάθισμα, οι προδιαγραφές κάθε Bentley είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, με ακόμα και ένα βασικό μοντέλο να μπορεί να διαμορφωθεί κυριολεκτικά με δισεκατομμύρια τρόπους.

Η διαδικασία σχεδιασμού μιας Mulliner προχωράει ακόμη περισσότερο, με άπειρους συνδυασμούς υλικών, χρωμάτων και φινιρισμάτων. Τα εξαιρετικά grand tourer μοντέλα που προκύπτουν περιορίζονται μόνο από τη νομοθεσία και τη φαντασία του πελάτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ