top icon
Επικαιρότητα

Η Bentley στην Auto Shanghai 2017

Το πρωτότυπο EXP 12 Speed 6e μεταφέρει τις εμπειρίες πολυτέλειας στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Bentley EXP 12 Speed 6e γιορτάζει στη φετινή έκθεση Auto Shanghai την πρεμιέρα της στην Κίνα. Το πρωτότυπο δείχνει τους φιλόδοξους στόχους της βρετανικής εταιρείας, η οποία θέλει τα προϊόντα της να ορίζουν την κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αποδοχή ή μη από την πλευρά του κοινού και των πελατών αυτής της δημιουργίας θα επηρεάσει τη μελλοντική στρατηγική της εταιρείας. Η Bentley έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην Κίνα, μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τη φίρμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια ηλεκτρική Bentley θα είναι σε θέση να ταξιδέψει με μία φόρτιση της μπαταρίας από το Λονδίνο έως το Παρίσι ή από το Μιλάνο έως το Μονακό. Η εμπειρία της μετακίνησης για όλους τους επιβάτες θα τελειοποιηθεί με την εφαρμογή λύσεων μοντέρνας τεχνολογίας. Στην EXP 12 Speed 6e, η κεντρική κονσόλα αποτελείται από ένα και μοναδικό κομμάτι κυρτού γυαλιού, μέσα στο οποίο βρίσκεται μία οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Όλα τα σημαντικά όργανα του αυτοκινήτου (ανάμεσα σε αυτά το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα ψυχαγωγίας και ο κλιματισμός) ελέγχονται από εκεί. Στις χειροποίητες παρεμβολές από γυαλί στο τιμόνι έχουν τοποθετηθεί τα χειριστήρια ελέγχου των διάφορων μέσων, όπως της επικοινωνίας, της πλοήγησης και των ρυθμίσεων του οχήματος. Στο ανοικτό, επάνω μέρος του τιμονιού βρίσκονται επίσης δύο διακόπτες: Ο ένας φροντίζει για την άμεση αύξηση της ισχύος του κινητήρα (boost), ενώ ο άλλος χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ταχύτητας, για παράδειγμα μέσα στην κίνηση της πόλης. Από την πλευρά του, ο συνοδηγός έχει στη διάθεσή του τη δική του μονάδα ρύθμισης συστημάτων στο ταμπλό. Μέσω αυτής έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα e-mail, αλλά και σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας. Για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι διαθέσιμος κάποιος σταθμός επαγωγικής φόρτισης η EXP 12 Speed 6e μπορεί να συνδεθεί με το απλό δίκτυο μέσω της επαφής που βρίσκεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Εκτός από το πρωτότυπο EXP 12 Speed 6e το «παρών» στην έκθεση της κινεζικής μεγαλούπολης θα δώσουν επίσης τέσσερα μοντέλα, τα οποία θα επιδείξουν το εύρος των δυνατοτήτων της Bentley. Το πολυτελές «παρακλάδι» της Bentley, η Mulliner, θα επιδείξει δύο νέα μοντέλα στην έκθεση, τα οποία θα θέσουν νέα δεδομένα στην αυτοκινητική πολυτέλεια. Έτσι, η Bentayga Mulliner θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ασία. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, το οποίο μεταξύ άλλων ξεχωρίζει για το πολυτελές εσωτερικό του. Στο χώρο της Bentley στην έκθεση θα είναι επίσης παρών το ένα και μοναδικό στον κόσμο δείγμα της Bentayga Mulliner με το χρωματικό συνδυασμό alpine green και pale emerald. Επιπλέον, η Bentley δείχνει για πρώτη φορά στην Κίνα την αποκλειστική σειρά Mulsanne Hallmark Series της Mulliner, μία αυστηρά περιορισμένη εκδοχή, στην οποία κυριαρχούν πολύτιμα μέταλλα και πολυτελή υλικά, τα οποία μπορεί να τα βρει κανείς στα καλύτερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου. Οι μελλοντικοί κάτοχοι αυτής της σειράς, από την οποία θα κατασκευαστούν μόνο 50 «κομμάτια», μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία ασημένια και μία χρυσή εκδοχή. Στον ίδιο εκθεσιακό χώρο βρίσκεται επίσης η ναυαρχίδα της 4θυρης σειράς των Flying Spur, η W12 S, η οποία πραγματοποιεί το ντεμπούτο της. Το νέο μοντέλο της Flying Spur είναι η πρώτη 4θυρη Bentley, της οποίας η τελική ταχύτητα φτάνει τα εξωπραγματικά 325 km/h. Θα πρόκειται σαφώς για μία μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν επιπλέον ισχύ και ροπή, μαζί με τη βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Η παρουσία της Bentley στην έκθεση του 2017 ολοκληρώνεται με μία ιδιαίτερη κατασκευή: την Continental GT Speed Black Edition! Αυτή η GT Speed Black Edition έχει κατασκευαστεί ειδικά για την Κίνα, όντας ταυτόχρονα το μοναδικό μοντέλο του είδους, που θα κυκλοφορήσει. Ένα σπάνιο αυτοκίνητο, το οποίο κοσμείται από την επιγραφή “One of one” (1 από 1).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ