top icon
Επικαιρότητα

Η Βουλγαρία συζητά με Tesla και Hyundai για επενδύσεις στη χώρα

Ο υπουργός Οικονομίας της γειτονικής χώρας δήλωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ότι η κυβέρνηση της Βουλγαρίας συζητά τόσο με την Tesla όσο και με την Hyundai ώστε οι τελευταίες να πραγματοποιήσουν εντός της γεωγραφικής της περιφέρειας σημαντικές επενδύσεις.

Όλοι στην Ευρώπη (και όχι μόνο) μιλούν για την Tesla, με την πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης να αποτελεί ήδη επενδυτικό «στόχο» μικρών και μεγάλων κρατών της γηραιάς ηπείρου. Έτσι, μετά τις σχετικές εξαγγελίες μελών της ελληνικής κυβέρνησης ότι η εταιρεία του Elon Musk βρίσκεται σε συζητήσεις για την πραγματοποίηση «μιας μεγάλης επένδυσης» στη χώρα μας, ήρθε η σειρά της Βουλγαρίας να επικαλεστεί κάτι αντίστοιχο.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα 24chasa.bg, ο υπουργός οικονομίας της Βουλγαρίας, Emil Karanikolov, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Tesla ώστε η τελευταία να επενδύσει κεφάλαια προκειμένου να κατασκευαστεί στη γείτονα χώρα μια μονάδα παραγωγής μπαταριών, οχημάτων ή και επιμέρους ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας.

«Η χώρας μας έχει δύο στόχους: να φιλοξενήσει μια μονάδα κατασκευής οχημάτων και να παράγει μπαταρίες για αυτά. Με την Tesla θα θέλαμε επίσης να κατασκευάζουμε και επιμέρους μέρη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Emil Karanikolov.

Όπως επίσης αποκάλυψε ο υπουργός οικονομικών της Βουλγαρίας, η χώρα του βρίσκεται στο «κυνήγι» μιας ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόκειται για την Hyundai, με τους γείτονες να ασκούν ήδη έντονες πιέσεις προς την Hyundai Motor Europe ώστε η τελευταία να προκρίνει την Βουλγαρία ως την καταλληλότερη χώρα για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων της Hyundai.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του, ο Emil Karanikolov είπε επίσης ότι τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί αναφορικά με τις προσπάθειες της χώρας προκειμένου η τελευταία να προσελκύσει την περιβόητη επένδυση του νέου εργοστασίου της VW. Θυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρεία είχε επιλέξει αρχικά την Τουρκία για το νέο της εργοστάσιο, σχέδιο όμως που εν συνεχεία «πάγωσε» εξαιτίας της διαβόητης στρατιωτικής δράσης της Άγκυρας στη Συρία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ