top icon
Κόσμος

Η Citroen στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης

Τρεις νέες προτάσεις από την Citroen, για το μέλλον της αυτόνομης μετακίνησης, παρουσιάζονται στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Η Citroën συμμετέχει στην έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η οποία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό στις 18 Απριλίου 2023, όπου παρουσιάζει τρεις νέους κλωβούς (pods) της φιλοσοφίας Citroën Autonomous Mobility Vision στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το Citroën Skate είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά κλωβών που προσφέρουν στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία μετακίνησης μέσα στην πόλη.
Οι τρεις νέοι αυτοί κλωβοί, έχουν εξελιχθεί στην Κίνα με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών της μάρκας, προσφέροντας μεγάλη γκάμα εμπειριών: Το Immersive Air, που είναι ένας πραγματικά ολοκαίνουργιος κλωβός, το Cozy Capsule, καθώς και το Wander Café που είναι και τα δύο ψηφιακά.

Citroen Cozy Capsule

To Cosy Capsule μεγιστοποιεί τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και προσφέρει στον επιβάτη περισσότερο τη “ζεστή αίσθηση” της “φωλιάς”. Η αισθητική του είναι εμπνευσμένη από κρυστάλλινα γαλλικά μπουκάλια αρωμάτων. Το Wander Café από την άλλη, είναι ένας ανοιχτός κλωβός που προσφέρει τη δυνατότητα ο επιβάτης να έχει διάφορες γευστικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των διαδρομών του σε αστικό περιβάλλον. Είναι ιδανικό για ηλιόλουστο απογευματινό τσάι ή για μια ευχάριστη συνάντηση με φίλους. Το Immersive Air προσφέρεται για παρέες που θέλουν κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους, να μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να παρακολουθούν ταινίες, να ακούν μουσική ή να τραγουδούν.

Citroen pod

Η Citroën θέλοντας να επανεξετάσει την αστική μετακίνηση οραματίζεται μια κυκλοφοριακή ροή πιο ρευστή, πιο ευχάριστη και πιο ανθρώπινη. Παρέχοντας την ίδια στιγμή στους επιβάτες μια άνετη διαδρομή, απαλλαγμένη από άγχος, με τη δυνατότητα να γίνει η διάρκειά της, χρήσιμη και ωφέλιμη. Με το “Citroën Autonomous Mobility Vision”, η Citroën προσφέρει μια καινοτόμο ιδέα κοινόχρηστης αυτόνομης και καθαρής κινητικότητας, προσαρμοσμένη στη ζήτηση και βασισμένη στην αρχή του ανοιχτού κώδικα.
Αυτό το μοντέλο κινητικότητας βασίζεται στην πλατφόρμα στο σύνολο που δημιουργούν οι διάφορες προτάσεις των κλωβών πάνω στην πλατφόρμα Citroën Skate. To“Citroën Autonomous Mobility Vision” προσφέρει ένα στόλο ρομπότ τα οποία μεταφέρουν την πλατφόρμα Citroën Skate και κινούνται στις πόλεις ασταμάτητα, σε συνδυασμό με διαφορετικούς κλωβούς που έχουν εξελιχθεί για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Citroen pod

Η προσφορά των κλωβών βασίζεται στην αρχή του ανοιχτού κώδικα, κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε τρίτος συμβαλλόμενος μπορεί να αναπτύξει ένα συμβατό με την τεχνολογία της Citroën Pod, πάνω στις τεχνικές προδιαγραφές του Citroën Skate. Με τον τρόπο αυτό, ένα εντελώς νέο φάσμα υπηρεσιών κινητικότητας ανοίγει και αφορά ένα φάσμα δραστηριοτήτων, από ιατρικά κέντρα, μέχρι φορτηγά μεταφοράς τροφίμων, χώρους ανάγνωσης, γυμναστήρια, κ.λπ.
Η τρίτη βασική αρχή είναι ότι η αυτόνομη τεχνολογία του Citroën Skate καθιστά δυνατή τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η τεχνολογία της αυτόνομης μετακίνησης, επιτρέπει σε τρεις φορές περισσότερα οχήματα να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική λωρίδα.

Citroen Skate

Το Citroën Skate είναι μια λύση αστικής κινητικότητας που μπορεί να ταξιδεύει σε όλα τα αστικά κέντρα, αλλά και σε αποκλειστικές λωρίδες για να εξασφαλίσει ακατάπαυστη ροή στην κίνηση. Αυτόνομο, ηλεκτρικό και με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, το Citroën Skate μπορεί να λειτουργεί σχεδόν ασταμάτητα υπό προϋποθέσεις, 24 ώρες το 24ωρο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Citroën Skate
Μήκος: 2.600 χιλ.
Πλάτος: 1.600 χιλ.
Ύψος: 0.510 χιλ.
Μέγιστη ταχύτητα: 25 χλμ./ώρα.
Φόρτιση: Επαγωγική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ