top icon
Επικαιρότητα

Η Daimler τερματίζει τις πωλήσεις της Smart σε ΗΠΑ και Καναδά

Το 2019 θα είναι η τελευταία χρονιά διάθεσης των μοντέλων της Smart σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η Daimler, η μητρική εταιρεία της Mercedes, απέδωσε την απόφασή της να αποσύρει την Smart από της αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά «στη φθίνουσα αγορά των αυτοκινήτων της μικρής κατηγορίας», σε συνδυασμό με υψηλό κόστος πιστοποίησης τους. Πράγματι, χάρη στους ισχυρούς οικονομικούς δείκτες και στο χαμηλό κόστος των καυσίμων, οι καταναλωτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Β. Αμερική σε μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη τους στα μικρά αυτοκίνητα.

Ως απόδειξη της παραπάνω τάσης, οι πωλήσεις των μοντέλων Smart στις ΗΠΑ  υποχώρησαν το 2018 κατά 58% φτάνοντας μόλις τα 1.276 οχήματα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις τους στη μεγαλύτερη αγορά της Β. Αμερικής δεν ξεπέρασαν τις 90 μονάδες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Daimler θα συνεχίσει να παρέχει στους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων και πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων Smart πρόσβαση σε ανταλλακτικά και υπηρεσίες συντήρησης μέσω των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Mercedes.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα, η Daimler ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης με την Geely για να κατασκευάσει τη νέα γενιά των αυτοκινήτων Smart σε ένα εργοστάσιο που θα βρίσκεται στην Κίνα, από όπου και θα εξάγονται τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της σε όλο τον κόσμο από το 2022 και μετά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ