Επικαιρότητα Κόσμος

Η Ελλάδα έχει τον τέταρτο γηραιότερο στόλο επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λουξεμβούργο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ o μέσος όρος των κυκλοφορούντων οχημάτων στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων είναι τα 10,8 χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου για το 2018, ο μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων οχημάτων στο σύνολο των χωρών της ΕΕ κυμαίνεται στα 10,8 χρόνια για τα επιβατικά αυτοκίνητα, στα 10,9 χρόνια για τα αυτοκίνητα τύπου van, στα 12,4 χρόνια για τα φορτηγά και στα 11,4 χρόνια για τα λεωφορεία.

Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα καταλαμβάνει το Λουξεμβούργο, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα κυμαίνεται σε μόλις 6,4 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή οι αντίστοιχες επιδόσεις για τα van και φορτηγά δεν υπερβαίνουν τα μόλις 6,3 και 6,5 χρόνια.

Υψηλότερους, αλλά χαμηλούς με αντικειμενικά κριτήρια μέσους όρους στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων, έχουν να παρουσιάσουν πολλές χώρες της Δ. Ευρώπης, όπως η Μ. Βρετανία (8 χρόνια), η Αυστρία (8,2 χρόνια), η Ιρλανδία (8,4 χρόνια) και η Δανία (8,8 χρόνια).

Στο άλλο άκρο της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η Λιθουανία, στην οποία ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών οχημάτων κυμαίνεται στα 16,9 χρόνια.

Για τη χώρα μας τα μηνύματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Ο μέσος όρος ηλικίας των «εγχώριων» επιβατικών οχημάτων είναι, σύμφωνα με τον ACEA, τα 15,7 χρόνια, ενώ ακόμα πιο απογοητευτική είναι η εικόνα στις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας (van: 18,9 χρόνια, φορτηγά: 20,9 χρόνια, λεωφορεία: 20,4 χρόνια).

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου