top icon
Επικαιρότητα

Η επιστροφή του Microlino

Το χαριτωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης απέκτησε και ένα μικρό αδελφάκι, το 3κυκλο Microletta.

Το ηλεκτρικό Microlino από την Ελβετία, μια σύγχρονη εκδοχή της εμβληματικής Isetta, παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης το 2016, επικεντρωμένο στις αστικές μετακινήσεις, απευθυνόμενο περίπου στο ίδιο κοινό στο οποίο στοχεύει το Renault Twizy και το νεοαφιχθέν Citroen Ami.

Προβλήματα στην εξέλιξη, αλλά και την χρηματοδότηση του πρότζεκτ είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην παράδοση του αυτοκινήτου, το οποίο μετρούσε ήδη 17.000 προπαραγγελίες στην προηγούμενη εκδοχή του.

Στο μεσοδιάστημα το Microlino ξανασχεδιάστηκε προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά. Η νέα εκδοχή του θα παρουσιαζόταν στο σαλόνι της Γενεύης μαζί με ένα ηλεκτρικό 3κυκλο την Microletta, εντούτοις μετά τη ματαίωση της έκθεσης, το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε διαδικτυακά σε live stream.

Microlino Microletta

Μπορεί τα βασικά χαρακτηριστικά του Microlino 2.0 να παραμένουν αμετάβλητα (μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα – αυτονομία 200 χλμ.), όπως και η τιμή εκκίνησης των 12.000 ευρώ, εντούτοις η όλη κατασκευή έχει αναβαθμιστεί σημαντικά προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και πρακτικότητα για τους δύο επιβάτες του. Το νέο πλαίσιο, κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο, έχει πάρει τη θέση του σωληνωτού πλαiσίου της αρχικής εκδοχής, ενώ το πίσω μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 50% για μεγαλύτερη σταθερότητα και για να προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για τη νέα ανεξάρτητη ανάρτηση.

Microlino Microletta

Το αμάξωμα, μήκους 2,4 μ. σχεδιάστηκε εξαρχής και είναι λίγο ψηλότερο, βελτιώνοντας την άνεση των επιβατών, ενώ οι εμπρός κολώνες είναι λεπτότερες, προσφέροντας καλύτερη ορατότητα προς τα έξω. Η πρόσβαση στο εσωτερικό πραγματοποιείται από την εμπρός πόρτα, στην οποία πλέον δεν είναι συνδεδεμένη με την κολώνα του τιμονιού, εξασφαλίζοντας έτσι ένα μεγαλύτερο άνοιγμα.

Το νέο μοτέρ των 15 kW είναι ισχυρότερο, πιο αποδοτικό και συνδυάζεται με μια μεγαλύτερης πυκνότητας μπαταρία.

Όσο για την Microletta, που διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα και μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα, θα διατίθεται στην τιμή των €4,900.

Microletta

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ