top icon
Επικαιρότητα

Η FCA ανακαλεί 60.000 Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Ένα πρόβλημα με το cruise control των δύο αυτοκινήτων είναι πιθανό να οδηγήσει σε ατύχημα, και για το λόγο αυτό η FCA προχωρά στην ανάκληση 60.000 αντιτύπων παγκοσμίως των Alfa Romeo Stelvio και Giulia.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σχεδόν 34.000 αντίτυπα των Alfa Romeo Giulia και Stelvio υποχρεώθηκαν σε ανάκληση εξαιτίας μιας αλληλουχίας δυσλειτουργιών στην έκδοση με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων, οι οποίες, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ήταν πιθανό να οδηγήσουν σε αναπάντεχο σβήσιμο της κινητήριας μονάδας ή ακόμα και σε εκδήλωση φωτιάς (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Αυτή τη φορά η FCA προχωρά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, στην ανάκληση 60.000 αντιτύπων των δύο μοντέλων σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το ενεργό cruise control είναι πιθανό να μην μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτόματα στην περίπτωση που ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του φρένου. Πιθανό είναι, επίσης, το όχημα να συνεχίσει να επιταχύνει πάνω από την ταχύτητα που έχει ορίσει ως ανώτατη ο οδηγός των δύο οχημάτων.

Η ανάκληση αφορά περίπου 19.000 οχήματα στις Η.Π.Α., με τα μισά από αυτά να είναι ήδη έτοιμα προς παράδοση σε ισάριθμους πελάτες. Ο εκπρόσωπος της FCA, Eric Mayne, δήλωσε ότι η ανάκληση αφορά στο σύνολό της συγκεκριμένα μοντέλα Giulia χρονολογίας 2017 έως και 2019 και Stelvio 2018 και 2019.

Η Eric Mayne φέρεται να δήλωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός test drive ενός υπαλλήλου της FCA και πως το ενεργό cruise control μπορεί να απενεργοποιηθεί με σταθερή και… επίμονη άσκηση πίεσης στο πεντάλ του φρένου. Εντούτοις, η FCA συμβουλεύει τους πελάτες να μην χρησιμοποιήσουν το ενεργό cruise control μέχρι να ενημερωθεί το λογισμικό που το διαχειρίζεται.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα που να οφειλονται στην παραπάνω δεισλειτουργία του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ