top icon
Επικαιρότητα

Η Ferrari Dino, επιστρέφει!

Δεν πρόκειται για φήμη, αλλά και μια ειλημμένη, όπως όλα δείχνουν, απόφαση του cavallino rampante και προσωπικά του ίδιου του ισχυρού άνδρα της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του πάντοτε… λαλίστατου Διευθύνοντα Σύμβουλου της FCA, το θρυλικό όνομα Dino επιστρέφει ύστερα από πολλές δεκαετίες στο «λεξιλόγιο» της Scuderia Ferrari, καθώς η τελευταία σκοπεύει, το αργότερο έως το 2019, να παρουσιάσει και επίσημα πλέον το πέμπτο κατά σειρά σπορ μοντέλο της γκάμας της, δίπλα ακριβώς από τις 488 GTB, F12 Berlinetta, FF και California T. Όπως με γλαφυρό τρόπο αποκάλυψε ο δραστήριος CEO του νεοσύστατου ιταλο-αμερικανικού ομίλου σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο βρετανικό Autocar, «το βασικό ερώτημα για την αναβίωση του ονόματος Dino ουδέποτε ήταν το αν, αλλά το πότε», δήλωση που ουσιαστικά έρχεται να επισφραγίσει το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της πιο διάσημης σήμερα αυτοκινητοβιομηχανίας ανά τον κόσμο. Πλάνο, που περιλαμβάνει, παρά τις έως τώρα διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας στις 7.000 μονάδες σε ετήσια βάση, γεγονός που πρόκειται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ροές… ζεστού χρήματος στα ταμεία της φίρμας.

Ποιο όμως αναμένεται να είναι το προφίλ της νέας «κεντρομήχανης» Ferrari Dino; Αν μη τι άλλο, όπως με έμφαση ξεκαθάρισε ο μεγάλος άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles, δεν θα πρόκειται για μια «φτηνή» Ferrari, με άλλα λόγια, για ένα μοντέλο βάσης στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, αλλά ένα σπορτίφ κουπέ που θα αποτελεί μια ακόμα πιο οδηγοκεντρική εκδοχή της California T. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, ο οδηγός της νέας Dino θα έχει πίσω ακριβώς από την πλάτη του έναν 6κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα με δύο τούρμπο, που θα αποδίδει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ισχύ που θα κυμαίνεται πολύ κοντά στους 500 ίππους. Θυμίζουμε πως, διόλου τυχαία, οι μηχανικοί της Ferrari εξελίσσουν ήδη για λογαριασμό της Maserati αλλά και της ομόσταυλης Alfa Romeo ένα αντίστοιχων προδιαγραφών μηχανικό σύνολο!_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ