top icon
Επικαιρότητα

Η Ferrari παρουσιάζει την «καυτή» 488 GT Modificata (+video)

Μία καθαρόαιμη κατασκευή με αγωνιστικό pedigree γεννημένη αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. Ιδού η νέα Ferrari 488 GT Modificata.

Η Ferrari αποκάλυψε πριν λίγα 24ωρα μία ακόμα «ειδική» κατασκευή. Αυτή τη φορά, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο τετράτροχο που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, καθώς και στα events του cavallino rampante που είναι γνωστά σήμερα με την ονομασία Ferrari Club Competizioni GT.

Ferrari 488 GT Modificata

Επί της ουσίας, η νέα 488 GT Modificata είναι μια κατασκευή που παντρεύει την τεχνολογία που υιοθετούν σήμερα οι  488 GT3 και 488 GTE που διαπρέπουν σήμερα σε διάφορους διεθνείς θεσμούς αγώνων. Η καρδιά της είναι ο γνωστός V8 κινητήρας της ιταλικής εταιρείας που έχει δεχθεί τις δέουσες αναβαθμίσεις αποδίδοντας ισχύ που φτάνει τους 700 πλέον ίππους. Συνδυάζεται δε με ένα κιβώτιο ταχυτήτων που θα είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία εκδοχών ως προς την κλιμάκωση των σχέσεών του, ενώ σε κάθε περίπτωση το όλο «πακέτο» θα προσφέρει με ένα εξελιγμένο συμπλέκτη κατασκευασμένο από carbon.

Ferrari 488 GT Modificata

Η νέα Ferrari 488 GT Modificata επωφελείται επίσης από βελτιώσεις στον τομέα της αεροδυναμικής. Πιο συγκεκριμένα, η κάθετα παραγόμενη πίεση είναι αυξημένη στον εμπρός άξονα για καλύτερη σταθερότητα αλλά και ισορροπία στις αλλαγές στη γωνία της πίσω πτέρυγας. Από εκεί και πέρα, με εξαίρεση την αλουμινένια οροφή, οι εξωτερικές επιφάνειες της 488 GT Modificata είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει με την 488 GTE. Σύμφωνα με την Ferrari, όλα τα παραπάνω συμβάλλουν ώστε η κάθετα παραγόμενη πίεση στη 230 χλμ./ώρα να ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η ανάρτηση της κατασκευής προέρχεται εξολοκλήρου από την 488 GTE, τα δε φρένα, τα οποία έχει εξελίξει η Brembo, από την 488 GT3 Evo 2020.

Ferrari 488 GT Modificata

Η καθαρόαιμη αυτή κατασκευή θα μπορεί να λάβει μέρος από το 2021 στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ιταλική εταιρεία στα πλαίσια του Ferrari Club Competizioni GT. Για τη νέα χρονιά, οι πελάτες του cavallino rampante θα μπορούν να λάβουν μέρος σε 5 events ανά τον κόσμο που θα λάβουν χώρα για την περίσταση στις πίστες Virginia International Raceway, Monza, Watkins Glen, Suzuka και Nurburgring.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ