Επικαιρότητα Κόσμος

Η Fifteen Eleven Design αναβιώνει την Porsche 914

Ο βρετανικός οίκος Fifteen Eleven Design θα κατασκευάσει μία σύγχρονη εκδοχή της Porsche 914 χρησιμοποιώντας μηχανικά μέρη από την 6κύλινδη Cayman S.

Η Fifteen Eleven Design είναι μια βρετανική εταιρεία με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή εξειδικευμένων οχημάτων για χρήση στο δρόμο, καθώς και στους αγώνες. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιθύνοντες της, το επόμενο project της ομάδας που την απαρτίζουν θα είναι η κατασκευή μέσα στο τρέχον έτους μιας σύγχρονης εκδοχής της Porsche 914

Το τύπου targa αμάξωμα θα έχει τον κινητήρα εγκατεστημένο στο κέντρο διαθέτοντας σύγχρονα υλικά και… σωθικά. Όπως ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3,6 λίτρων της Cayman S και το 6τάχυτο κιβώτιό της.

H Cayman S (987 Gen 2) θα αποτελέσει το μοντέλο-δότη και στον τομέα των αναρτήσεων.

Fifteen Eleven Design - Porsche 914

Τα φρένα, με 4πίστονες για την περίσταση δαγκάνες, επιμελείται η Brembo, τα ελαστικά η Michelin και τους τροχούς των 18 ιντσών η Fuchs.

Η κατασκευή του αυτοκινήτου σε αριστεροτίμονα και δεξιοτίμονα αντίτυπα θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομογάλακτη Mellors Elliot Motorsport στις εγκαταστάσεις της Fifteen Eleven Design στο Bakewell, Derbyshire.

Στο παρελθόν η βρετανική εταιρεία έχει δημιουργήσει πολλές «ειδικές» κατασκευές, όπως για παράδειγμα το Ford Escort Mk1 Speedster, το οποίο εξοπλίζεται από έναν V6 κινητήρα και 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της Getrag.

Aν μη τι άλλο, στην κορωνίδα των bespoke μοντέλων της Fifteen Eleven Design βρίσκεται η Maserati 3500 GT Iniezione, η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της πέρσι στο Salon Privé Concours D’elégance.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου