top icon
Κόσμος

Η Ford εγκαταλείπει τα σχέδια εξέλιξης ενός νέου EV σε συνεργασία με την Rivian

Τα δεδηλωμένα σχέδια της Ford να εξελίξει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο σε συνεργασία με την Rivian πέφτουν στο κενό

Το 2019 η Ford ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εξελίξει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο με την «ανερχόμενη» αμερικανική εταιρεία Rivian, η οποία πρόσφατα εισήλθε στις διεθνείς χρηματαγορές – και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία ξεπερνώντας σε αποτίμηση κατά 50% εκείνη της μπλε οβάλ εταιρείας.

Στις σχετικές δηλώσεις του, ο RJ Scaringe, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, είχε δηλώσει:

«Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην προσπάθειά μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα. Η Ford έχει μια μακροχρόνια δέσμευση για βιωσιμότητα, με τον Bill Ford να είναι ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της βιομηχανίας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία μας για να έχουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο».

Rivian

Ωστόσο, παρά τον αρχικό σχεδιασμό, τα παραπάνω πλάνα εγκαταλείπονται όπως αναφέρει σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ του το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις μη κατονομαζόμενου εκπροσώπου της Ford:

«Σεβόμαστε την Rivian και είχαμε εκτενείς συζητήσεις μαζί της. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην επιδιώξουν κανένα είδος κοινής εξέλιξης οχημάτων ή κοινής χρήσης πλατφορμορμών».

Προς ώρας, οι λόγοι για τους οποίους οι δύο πλευρές προχώρησαν στη «λύση» της συνεργασίας τους δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ford κατέχει το 12% του μετοχικού κεφαλαίου της Rivian.

Η Rivian έχει ήδη αναπτύξει δύο ηλεκτρικά οχήματα από λευκό χαρτί: το 5θεσιο pick-up R1T και το 7θέσιο SUV με την ονομασία R1S.

Διαβάστε επίσης: Νέος κύκλος χρηματοδότησης για τη Rivian

Ford - Rivian

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ