top icon
Επικαιρότητα

Η Ford ετοιμάζει το «ευρωπαϊκό» νέο Ka

Η Ford βρίσκεται ακόμα κοντά στο λανσάρισμα της νέας γενιάς του «μικρού» Ka.

Μπορεί το ντεμπούτο του νέου Ka να έχει καθυστερήσει με βάση τον αρχικό σχεδιασμό των ανθρώπων της Ford, αυτό όμως δε φαίνεται να βάζει «φρένο» στις προσδοκίες τους στην πάντοτε δημοφιλή αρένα των «μίνι» αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Ford, Jim Farley, μιλώντας σε δημοσογράφους στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, δήλωσε:

«Η εταιρεία σχεδιάζει να ανταγωνιστεί τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Σίγουρα, πρόκειται για μια πολύ σημαντική για την Ford κατηγορία».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Warsaw Business Journal, η παραγωγή της υπάρχουσας γενιάς του Ford Ka, η οποία πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2008 στο εργοστάσιο στην πόλη Tychy της Πολωνίας, αναμένεται να τερματιστεί τον προσεχή Απρίλιο.

Θυμίζουμε πως ο Βενιαμίν της γκάμας Ford αποτελεί το… alter ego του Fiat 500, το οποίο κατασκευάζεται και αυτό στην ίδια ακριβώς μονάδα παραγωγής.

Με βάση το υπάρχον ρεπορτάζ, το νέο Ka εξελίσσεται στη Βραζιλία και σε αντίθεση με παρελθόν, θα προσφέρεται αποκλειστικά ως 5θυρο, κάτι που «αποδεικνύουν» και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παραθέτουμε.

Βασιζόμενο στο δάπεδο του μεγαλύτερου Fiesta, θα αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή του αυτοκινήτου που ήδη κυκλοφορεί από το 2014 στην αγορά της Βραζιλίας, ως 5θυρο και σεντάν, αλλά και του δίδυμου Figo, που διατίθεται στην Ινδία.

Σε ότι αφορά στη χώρα κατασκευής του ευρωπαϊκού νέου Ka, όλα δείχνουν πως προκρίνεται η μονάδα παραγωγής  της Ford που βρίσκεται στην πόλη Chennai της Ινδίας, στην οποία «γεννιέται» και το EcoSport που ξεκίνησε να διατίθεται στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης.

Τέλος, σε ότι αφορά στους κινητήρες που θα το κινούν, βασικοί υποψήφιοι είναι δύο κινητήρες της γενιάς EcoBoost και συγκεκριμένα ένας 3κύλινδρος 1.000άρης καθώς και ο γνωστός 4κύλιδρος 1.500άρης βενζινοκινητήρας της Ford._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ