top icon
Επικαιρότητα

Η Ford Mustang είναι το παγκόσμιο best-seller μοντέλο στην κατηγορία της για τέταρτη συνεχή χρονιά [+video]

Η Ford γιορτάζει σήμερα την 55η επέτειο της Mustang, του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις σπορ κουπέ μοντέλου παγκοσμίως και για το 2018.

Η φετινή 55η επέτειος της Mustang σηματοδοτεί την κατάκτηση του τίτλου του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις σπορ κουπέ μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο για τέταρτη συνεχή χρονιά. Έτσι, από την Αυστραλία μέχρι το Περού, η Mustang κυριάρχησε σε όλο τον κόσμο στην κατηγορία  της το 2018, με συνολικές πωλήσεις 113.066 οχημάτων, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit.

Το 2018 αποτελεί την τέταρτη συνεχή χρονιά της ηγεμονίας της Mustang όχι μόνο ως παγκόσμιου best-seller στην κατηγορία των σπορ κουπέ αυτοκινήτων, αλλά και ως του δημοφιλέστερου αυτοκινήτου του είδους στις ΗΠΑ, όπου η Ford πούλησε πέρσι 75.842 Mustang.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι πωλήσεις της Mustang στην Ευρώπη ανήλθαν στις 2.300 μονάδες, επίδοση που αντιστοιχεί σε άνοδο άνω του 27% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Η Ford ξέφυγε από τα συμβατικά όταν λάνσαρε τη Mustang πριν από 55 χρόνια», δήλωσε ο Jim Farley, Ford president, για τις παγκόσμιες αγορές. «Τίποτα δεν σου προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και οδηγικής απόλαυσης με τον αέρα να σου ανεμίζει τα μαλλιά, όπως μία Mustang. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σύμβολο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον βρυχηθμό του V8 μία ανοιξιάτικη μέρα. Δεν είναι να απορεί κανείς που η Mustang αναδείχτηκε ως το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ σε όλο τον κόσμο.»

Η Mustang διατέθηκε σε 146 χώρες το 2018, βάσει των επίσημων στοιχείων πωλήσεων της Ford. Περισσότερες από 500.000 Mustang έκτης γενιάς έχουν πουληθεί σε όλο τον πλανήτη από το 2015, μεταξύ των οποίων πάνω από 45.000 στην Ευρώπη. Έτσι, το εμβληματικό μοντέλο της Ford κατάφερε πέρσι να αυξήσει το μερίδιό του σε παγκόσμιο επίπεδο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αποσπώντας, χάρη και στην έκδοση Bullitt, το 15,4% της κατηγορίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον τρόπο που βρήκε η Ford για να γιορτάσει την επέτειο των 55 χρόνων της Mustang παραγγέλοντας… donuts αντί για τούρτα!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ