top icon
Επικαιρότητα

Η γαλλική κυβέρνηση στηρίζει την PSA και τη Renault

H κυβέρνηση της Γαλλίας δηλώνει έτοιμη να στηρίξει τη βαριά βιομηχανία της χώρας λαμβάνοντας έκτακτα οικονομικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων των κρατικών δανείων ύψους 300 δισ. ευρώ και την αναβολή καταβολής φόρων και μισθών για από όσους χρειάζεται. Ο υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της PSA, Carlos Tavares και με τα στελέχη της Renault, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Jean-Dominique Senard, για να συζητήσουν τις προοπτικές της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ξεκάθαρη… Δεν τίθεται θέμα να αφήσουμε αβοήθητες μεγάλες εταιρείες ή εμβληματικές βιομηχανίες της χώρας», δήλωσε ο Le Maire στο ραδιόφωνο της BFM Business πριν από την επικοινωνία του με τους ανθρώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Για να προστατέψουμε την εθνική μας βιομηχανική κληρονομιά, πρέπει να καταφύγουμε στην κρατικοποίηση. Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε τόσο πολύ», πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια εταιρεία. Ο υπουργός, σήμερα, Πέμπτη, θα παρουσιάσει στον πρόεδρο Emmanuel Macron διάφορα σχέδια και επιλογές για να βοηθήσει τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Πηγή από τις τάξεις της Renault είπε ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένα βήματα ή σχέδια που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η Renault, στην οποία η γαλλική κυβέρνηση έχει μερίδιο 15%, προχώρησε το Φεβρουάριο σε πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ομοσπονδία αυτοκινητοβιομηχανίας της Γαλλίας δήλωσε την Τρίτη ότι ζήτησε από την κυβέρνηση ένα πολύ ευρύτερο πακέτο υποστήριξης από τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει κρατικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μαζικές επενδύσεις στις υποδομές για εγκατάσταση φορτιστών, όπως αναφέρθηκε._ Ε. Ξ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ