top icon
Επικαιρότητα

Η Geely θέλει να βάλει τη Volvo στο χρηματιστήριο

Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται η είσοδος του Σουηδού κατασκευαστή στις διεθνείς χρηματαγορές, με την Geely, την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Volvo, να έχει ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές εργασίες για τη δημόσια προσφορά κοινών μετοχών της τελευταίας.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο διεθνής Τύπος, σε αυτό το εγχείρημα στο πλευρό της Geely έχουν ήδη συστρατευτεί σε ρόλο συμβούλου μεγάλοι χρηματοοικονομικοί και πιστωτικοί οίκοι της παγκόσμιας αγοράς. Και συγκριμένα, οι γνωστές και μη εξαιρετέες Morgan Stanley, Goldman Sachs και Citigroup, στελέχη των οποίων φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει σε Στοκχόλμη και Χόνγκ Κόνγκ τις πρώτες συναντήσεις διερευνητικού χαρακτήρα με τον Li Shufu, τον ιδιοκτήτη της κινεζικής εταιρείας που από το 2010 μέχρι και σήμερα κατέχει το 99% του μετοχικού κεφαλαίου της Volvo Cars -το υπόλοιπο 1% βρίσκεται υπό τον έλεγχο ιδιωτών επενδυτών.

Τα στελέχη των ως άνω οίκων φέρονται να έχουν αποφανθεί αναφορικά με την αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας του Σουηδού κατασκευαστή, η οποία αναμένεται να κυμανθεί από 16 έως και 30 δις δολάρια. Αν τελικά οι ιθύνοντες της Geely πάρουν τη μεγάλη απόφαση, η διάθεση κοινών μετοχών της Volvo μέσω του χρηματιστηρίου δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το προσεχές φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Η Geely επενδύει και στην Volvo Cars

Θυμίζουμε πως ο CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο πως η διάθεση μετοχών και η είσοδος της σουηδικής εταιρείας στο χρηματιστήριο είναι ένα «πιθανό σενάριο» για το δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Volvo, Li Shufu._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ